Η απόφαση των Αγγελόπουλων να φέρουν πίσω στον Ολυμπιακό τον Γιώργο Μπαρτζώκα είχε σηκώσει μεγάλη συζήτηση τον καιρό που έγινε. Που δεν είχε να κάνει με την αξία του προπονητή, αλλά με τον τρόπο που είχε φύγει από τον Ολυμπιακό. Κι ας είχε κατακτήσει μαζί του την Ευρωλίγκα, παίζοντας υπέροχο μπάσκετ στο φάιναλ φορ του Λονδίνου. Οι συνθήκες όμως είχαν ωριμάσει τόσο πολύ και από τις δύο πλευρές, που για τον Ολυμπιακό η επιλογή ενός προπονητή εγνωσμένης αξίας και ταυτόχρονα με βαθιά αγάπη για τον σύλλογο αποτελούσε μονόδρομο προκειμένου να επιστρέψουν οι Ερυθρόλευκοι στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Πλέον όλοι βλέπουν πως ό,τι γίνεται βάσει πλάνου και καλά δομημένου σχεδίου έχει περισσότερες πιθανότητες να πετύχει.

Αγγελόπουλοι και Μπαρτζώκας σχεδίασαν όλο αυτό που σήμερα βλέπουμε και θαυμάζουμε από τον Ολυμπιακό. Συμφώνησαν πως θέλουν να φτιάξουν μια ομάδα που δεν θα επιχειρήσει απλά να επιστρέψει στην ελίτ, αλλά θα αποτελεί φόβητρο για κάθε αντίπαλο. Συμφώνησαν πως η μετάβαση από την εποχή του Σπανούλη και του Πρίντεζη στην επόμενη ομάδα θα πρέπει να έχει συγκεκριμένες αξίες, προσεκτικές κινήσεις και να χτιστεί μια ομάδα που θα έχει πολλούς διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Αυτό βλέπουμε αυτή τη στιγμή. Ο Ολυμπιακός εκτόξευσε τον Βεζένκοφ, εκτοξεύει πια και τον Λαρεντζάκη. Ο Ολυμπιακός δεν «μασάει» αν του φύγει ένας κομβικός παίκτης σαν τον Ντόρσεϊ, γιατί έχει προετοιμάσει σωστά την επόμενή του κίνηση. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που θα ήθελε όλη η Ευρώπη σαν τον Φαλ.

Εχει έναν ηγέτη σαν τον Σλούκα, που σε βραδιές όπως αυτή στη Μαδρίτη αποδεικνύει γιατί ήθελε τόσο πολύ να τον φέρει πίσω στην ομάδα, ώστε εκείνος να φορέσει όταν χρειαστεί τα παπούτσια του Σπανούλη. Είναι τόσο αρμονική η μετάβαση από τη μία εποχή στην άλλη και αυτό δεν μπορούν παρά να το πιστωθούν και οι ηγέτες της ομάδας και ο προπονητής της.