«Δεν μπορεί κανένας να χρησιμοποιεί το Αστυνομικό Τμήμα σαν ξενοδοχείο». Με αυτά τα λόγια η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου στηλίτευσε χθες την πράξη των δύο ειδικών φρουρών, οι οποίοι κατηγορούνται για βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας.

Πρόκειται για τη δεύτερη υπόθεση βιασμού που απασχολεί την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες και έχει επίσης συγκλονίσει το πανελλήνιο. Υπενθυμίζεται πως οι δύο αστυνομικοί μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και ελέγχονται πειθαρχικά. Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. μίλησε (Αντ1) εκτενώς για τις πειθαρχικές ευθύνες που θα αποδοθούν στους αστυνομικούς, ακόμη και στην περίπτωση που αθωωθούν ποινικά. «Ακόμη και αν δεν προκύψει κατηγορία σε βάρος τους για τον βιασμό, οι συγκεκριμένοι ειδικοί φρουροί θα έρθουν αντιμέτωποι με πειθαρχικές ευθύνες. Δεν μπορεί κανένας, είτε είναι αστυνομικός είτε πολίτης να χρησιμοποιεί το Α.Τ., αυτό που είπατε, σαν ένα ξενοδοχείο, σαν το σπίτι τους, σαν έναν προσωπικό τους χώρο», επισήμανε η κ. Δημογλίδου. Μάλιστα, η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, όταν ερωτήθηκε για τον αν τέτοιοι αστυνομικοί έχουν θέση στο σώμα, απάντησε χωρίς περιστροφές: «Είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν θέση στο σώμα γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα».

Σημειώνεται πως η 19χρονη προχώρησε σε καταγγελία για βιασμό από δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ μέσα στο Α.Τ. Ομόνοιας, εις βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Οι δυο ειδικοί φρουροί αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους. Παρά ταύτα η Αστυνομία έχει κινήσει διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου τους και τους έχει καλέσει να δώσουν εξηγήσεις.