Μισή πρόκριση είναι το διακύβευμα της αναμέτρησης Σέλτικ – Σαχτάρ, αλλά η ουκρανική ομάδα στρέφει το ενδιαφέρον της στο πολεμικό μέτωπο και ζητά από τη FIFA να αντικαταστήσει το Ιράν με την Ουκρανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο λόγω της στρατιωτικής υποστήριξης που παρέχει στη ρωσική εισβολή.

«Θα ήταν μια δίκαιη απόφαση που θα έστρεφε την προσοχή όλου του κόσμου στο καθεστώς που σκοτώνει τους καλύτερους ανθρώπους και βοηθά να σκοτωθούν Ουκρανοί», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Σαχτάρ, Σεργκέι Πάλκιν. Ο επικεφαλής των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών Κίριλο Μπουντάνοφ υποστήριξε σε συνέντευξή του πως οι ρωσικές δυνάμεις είχαν χρησιμοποιήσει μέχρι το Σάββατο 330 ιρανικής κατασκευής drones Shaded.

Τον αποκλεισμό του Ιράν ζητά όμως και ο ιταλός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη Πάλο Τζαμπόλι. Με επιστολή του στον επικεφαλής της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο τού ζητά να αναλάβει δράση λόγω της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων και να αντικαταστήσει το Ιράν με την πρώτη επιλαχούσα από την προκριματική φάση που είναι η… Ιταλία.

Επιστολή στη FIFA με αίτημα τον αποκλεισμό του Ιράν εστάλη και από προσωπικότητες του ιρανικού αθλητισμού.

Γ.Ν.