Σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού – 2,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι – μαγειρεύουν με στερεή βιομάζα, η οποία έχει καταστροφικές συνέπειες για την υγεία τους και το περιβάλλον. Παγκοσμίως, η χρήση παραδοσιακών καυσίμων για μαγειρική εκτιμάται ότι κοστίζει 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, λόγω των σχετικών προβλημάτων υγείας, της απώλειας παραγωγικότητας και των απωλειών στο κλίμα. Ομως, καθώς 733 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια, τα καύσιμα βιομάζας είναι συχνά η μόνη επιλογή.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ