Τα Αρκάδια, στο Ρέθυμνο, είναι μία από τις πιο παλιές αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες της Ελλάδας. Για 82η φορά θα πραγματοποιηθούν φέτος στις 5-6 Νοεμβρίου 2022, στη μνήμη της αυτοθυσίας των υπερασπιστών της Μονής Αρκαδίου το 1866. Οι περισσότερες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο Ρεθύμνου (Σοχώρα). Το Σάββατο 5/11 το επίκεντρο θα είναι ο πολιτισμός και η εκδήλωση με θέμα το παραδοσιακό άθλημα «κρητικό βόλι».

Στο αθλητικό πρόγραμμα της Κυριακής 6/11 δεσπόζει ο ιστορικός «Αρκάδιος Δρόμος» των 22,4 χλμ., μια διαδρομή που προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών δρομέων. Οι δρομείς τρέχουν επί της επαρχιακής οδού Αρκαδίου – Ρεθύμνου και περνώντας από τα χωριά Αμνάτος, Κυριάννα, Λούτρα, Πηγή, Αδελε, Τσεσμές και τα προάστια Πλατανιάς και Περιβόλια, φτάνουν στην πόλη του Ρεθύμνου, διασχίζουν το παραλιακό μέτωπο και κάτω από τη σκιά του φρουρίου της Φορτέτζας και τερματίζουν στο στάδιο της Σοχώρας.

Εντονο είναι το ενδιαφέρον για όλα τα αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πλούσιο πρόγραμμα της διοργάνωσης: από αγώνες πατινιών και κρητικό βόλι, έως και αγώνα 6.000μ., μαθητικούς αγώνες δρόμου και ΑμεΑ και αθλητικά δρώμενα για μαθητές δημοτικών σχολείων.

*      Πληροφορίες και εγγραφές έως και τις 31/10 στο www.arkadiraces.gr.