Μία ημέρα μετά το 1-1 με τον ΟΦΗ, ο  Θόδωρος Καρυπίδης προχώρησε σε δήλωση στην οποία μεταξύ άλλων καταφέρεται εναντίον του τρόπου λειτουργίας του VAR κάνοντας λόγο για ξεκάθαρη αλλοίωση των αποτελεσμάτων του Αρη. «Δεν περίμενα ότι θα έφταναν στο σημείο ξεδιάντροπα να αλλοιώνονται τα αποτελέσματα ακόμα και από το VAR. Κόκκινη στον Πάλμα την προηγούμενη εβδομάδα, κίτρινη στον Τοράλ και καμία ειδοποίηση από το VAR. Χειρονομίες που υπάρχουν σε φωτογραφίες και βίντεο που δεν τιμωρούνται, κλήση και τιμωρία δύο αγωνιστικών σε Ζερβίνιο χωρίς καμία απόδειξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άντρας των Κίτρινων.

Παράλληλα, ο Καρυπίδης παραδέχεται πως έχουν γίνει λάθη στον σχεδιασμό της ομάδας ενώ καλεί τον κόσμο σε συσπείρωση τονίζοντας πως «Μόνο ενωμένοι απέναντι σε αυτές τις συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μπορούμε να έχουμε έναν ΑΡΗ πρωταγωνιστή, που θα κάνει πρωταθλητισμό».

Να θυμήσουμε εδώ ότι στην αρχή της σεζόν ο κ. Καρυπίδης είχε χαρακτηρίσει το εφετινό ρόστερ του Αρη ως το πληρέστερο που είχε ποτέ η ομάδα. Βάσει ονομάτων, πιθανότατα και να έχει δίκιο ο ισχυρός άντρας των Κίτρινων. Τα όσα (δεν) βγάζει η ομάδα εντός αγωνιστικού χώρου όμως, δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση αυτόν τον ισχυρισμό.

Πεταμένοι βαθμοί

Ο Αρης μπήκε σε αυτή την αγωνιστική περίοδο με πολύ μεγάλες προσδοκίες. Εκανε πολλές μεταγραφές, ενισχύθηκε σχεδόν σε όλες τις γραμμές και έθεσε υψηλούς στόχους. Μετά τις δέκα πρώτες αγωνιστικές της Super League έχει μόλις 14 βαθμούς, βλέπει την κορυφή από το -16 και βρίσκεται οριακά εντός της πρώτης εξάδας που οδηγεί στα πλέι οφ.

Οι λόγοι που ο Αρης πραγματοποιεί αυτό το ξεκίνημα στην αγωνιστική περίοδο είναι πολλοί και μπορούν να αφιερωθούν ακόμη και σελίδες ολόκληρες για να αναλυθούν. Ασφαλώς έχει αδικηθεί από τη διαιτησία. Δεν μπορεί κάποιος να το παραβλέψει. Κάτι που προκαλεί εντύπωση όμως και έχει κοστίσει πάρα πολύ στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, είναι η ευκολία με την οποία «πετάει» βαθμούς κόντρα σε ομάδες μικρότερου βεληνεκούς.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τους 16 βαθμούς που έχει χάσει ήδη ο Αρης στο πρωτάθλημα, οι μισοί είναι απέναντι σε θεωρητικά «μικρότερες» ομάδες. Εχασε από τον Παναιτωλικό με 3-1 στο Αγρίνιο, έχασε στον Βόλο με 2-0, άφησε και ακόμη δύο βαθμούς στο 1-1 με τον ΟΦΗ στο «Κλ. Βικελίδης». Αντίθετα, δεν μπορεί να πει κανείς πως είναι απογοητευτικός στα ντέρμπι. Νίκησε τον Ολυμπιακό, έφερε ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ και θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη αν έβαζε το πέναλτι, ενώ έχασε από τον Παναθηναϊκό στις καθυστερήσεις και από την ΑΕΚ στην έδρα του, στη χειρότερη ίσως εμφάνισή του στο πρωτάθλημα. Είναι αποτελέσματα που μπορούν να χαρακτηριστούν και φυσιολογικά σε μία γενική εικόνα.

Οι οκτώ χαμένοι βαθμοί σε παιχνίδια με Παναιτωλικό, Βόλο και ΟΦΗ, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν κάτι το φυσιολογικό. Ειδικά για μία ομάδα που στο ξεκίνημα της σεζόν υποστήριζε πως θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Πως θέλει να διεκδικήσει τίτλους. Σαφώς και τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά ακόμη. Η σεζόν έχει πολύ δρόμο. Μεσολαβεί και η διακοπή για το Μουντιάλ. Πολλά μπορούν να αλλάξουν.

Αν όμως ο Αρης θέλει να έχει βλέψεις για κάτι καλύτερο, οφείλει να αλλάξει την εικόνα του στα παιχνίδια με χαμηλότερης δυναμικότητας αντιπάλους. Γιατί στον δεύτερο γύρο, πλην του Παναθηναϊκού θα έχει να παίξει εκτός έδρας και τα τρία υπόλοιπα ντέρμπι.