H Opel παρουσιάζει το ανανεωμένο Grandland plug-in hybrid, με την εξηλεκτρισμένη εκδοχή να καυχιέται ότι δεν απαιτεί πάνω από 1,8 λίτρα βενζίνης ανά 100 χλμ. για να εισαχθεί στην κατηγορία των πιο οικονομικών SUV – ήδη το γερμανικό μοντέλο προσφέρεται σε εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ. Επίσης έχει τη δυνατότητα ως plug in μοντέλο να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά και ως επαναφορτιζόμενο υβριδικό διαθέτει ένα σύγχρονο υβριδικό σύστημα που είναι διαθέσιμο σε δύο επιλογές από πλευράς ισχύος και επιδόσεων. Η μπαταρία του μπορεί να του χαρίσει 60 χιλιόμετρα αμιγούς κίνησης και η φόρτιση διαρκεί λίγες ώρες.

Ειδικότερα, το άνετο σε χώρους SUV προσφέρεται σε εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς και συνδυαστική ισχύ 224 ίππων. Επίσης υπάρχει και η πιο ισχυρή εκδοχή με τετρακίνηση, με τους 300 ίππους. Ο κινητήρας βενζίνης είναι 1,6 λίτρων τούρμπο όπου στην εφαλτήρια εκδοχή αποδίδει 180 ίππους και στην τετρακίνητη 200 ίππους.

Η προσθιοκίνητη έκδοση επιτυγχάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,9 δευτερόλεπτα και πέφτει στα 6,1 δεύτερα για το Hybrid4. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 225 χλμ./ώρα για την προσθιοκίνητη έκδοση, στα 235 για την έκδοση Hybrid4. Το πιο εντυπωσιακό νούμερο στο νέο μοντέλο είναι η εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου που δεν ξεπερνά τα 1.2 λίτρα/100χλμ. για την τετρακίνητη εκδοχή και οι εκπομπές CO2 ορίζονται στα 34 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Το Opel Grandland προσφέρεται σε τρία  επίπεδα εξοπλισμού GS Line, Business Elegance και Ultimate.