Είναι εύλογο οι γονείς των σχολείων να ανησυχούν για τα παιδιά τους – ιδίως όταν εντοπίζονται κακοτεχνίες και προβλήματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν δυσλειτουργίες και να εκθέσουν τα παιδιά σε κινδύνους ακόμα και για τη σωματική τους ακεραιότητα. Και να διαμαρτύρονται, για να διορθωθούν κάποια θέματα.

Εφτασε στην αλληλογραφία μου μια τέτοια διαμαρτυρία, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, που βρίσκεται στην οδό Δαμάρεως στο Παγκράτι – επειδή μάλιστα αρμόδια για τα σχολικά κτίρια είναι πλέον η τοπική αυτοδιοίκηση, τη διαμαρτυρία τους έχουν κοινοποιήσει και στον υπεύθυνο αντιδήμαρχο Ν. Βαφειάδη, τον οποίο και επρόκειτο να συναντήσουν για να του εκθέσουν τα ζητήματα. Στην ουσία, ζητούν καθαριότητα, συντήρηση, έλεγχο της στατικότητας του κτιρίου, αλλαγή καμένων λαμπτήρων (που πέρυσι άλλαξαν με χορηγία κάποιου γονέα) και υποδομές ηλεκτρονικών υπολογιστών χρήσιμων για τη διδασκαλία. Ζητούν ακόμα μια ελάχιστου κόστους αντιπλημμυρική υποδομή, επειδή το σχολείο είναι κάθετα σε φυσικό ρέμα και όταν βρέχει πολύ μαζεύονται ορμητικά νερά στην είσοδο.

Είναι πολλά και μικρά τα προβλήματα των σχολείων αλλά πρέπει να αντιμετωπιστούν. Εκεί, άλλωστε, περνάνε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους τα παιδιά μας.