Τριάντα λεπτά μαρτυρίου έζησε η Ουνιόν Βερολίνου στην BayArena γνωρίζοντας τη συντριβή από την αναγεννημένη Λεβερκούζεν με 5-0, αποτέλεσμα που την γκρέμισε από την πρώτη στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ενώ στο τιμόνι  βρίσκεται πλέον η Μπάγερν. Ο εφιάλτης της Ουνιόν ξεκίνησε στο πρώτο λεπτό της επανάληψης όταν άνοιξε το σκορ ο Αντριχ και ολοκληρώθηκε στο 76′ με το 5-0 που έκανε ο Μπάκερ. Ενδιάμεσα σκόραραν οι Ντιαμπί (δις σε τρία λεπτά) και Χλότσεκ. Πρόκειται για τη βαρύτερη ήττα που γνωρίζει πρωτοπόρος της Μπουντεσλίγκα στον 21ο αιώνα.

Το Σάββατο εν μέσω διαμαρτυριών από τους φιλάθλους για το Μουντιάλ του Κατάρ η Μπάγερν πέρασε νικηφόρα από το Βερολίνο (3-2) με δύο γκολ του Ερικ Μαξίμ Τσούπο-Μότινγκ σε δύο λεπτά. Οι Βαυαροί προηγήθηκαν με 3-0 αλλά όταν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-2 το ματς έγινε ρώσικη ρουλέτα.  

«Είναι ενοχλητικό που δεν πήραμε έναν πόντο», δήλωσε ο προπονητής της Χέρτα Σάντρο Σβαρτς, ενώ ο ομόλογός του της Μπάγερν Γιούλιαν Νάγκελσμαν χαρακτήρισε το ματς «άγριο».  Ο τραυματισμός του Αλφόνσο Ντέιβις και η αποχώρησή γέννησε μια απαισιοδοξία πως ο παίκτης τέθηκε νοκάουτ από το Μουντιάλ. Ωστόσο με χθεσινή ανακοίνωση η Μπάγερν έκανε γνωστό πως ο Καναδός δεν θα αγωνιστεί στα δύο επόμενα παιχνίδια της με τη Βέρντερ αύριο και τη Σάλκε το Σάββατο αλλά θα ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής του ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στην αγωνιστική ήταν ο Γιουσούφα Μουκόκο. Στην ηλικία των 17 ετών και 350 ημερών έγινε ο νεότερος παίκτης που έφτασε σε διψήφιο αριθμό τερμάτων στην Μπουντεσλίγκα, 11, με τα δύο που πέτυχε στη νίκη της Ντόρτμουντ επί της Mπόχουμ με 3-0.