Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έδωσε μια συνέντευξη στο Euractiv για να δηλώσει ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί, ενώ πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπαν στο δίκτυο πως «η πρόταση μομφής θα γίνει όταν θα μπορεί να ρίξει τον Μητσοτάκη». Σε μετάφραση από τα συριζαϊκά: η πρόταση δυσπιστίας δεν θα κατατεθεί γιατί οι αριστεροί ξέρουν ότι έτσι θα προσφέρουν στο κυβερνών κόμμα την τέλεια ευκαιρία να συσπειρωθεί γύρω από τον αρχηγό του.

Εμπιστοσύνη

Οι συριζαίοι έχουν βάλει ψηλά τον πήχη. Οπως λένε άπαντες – ανάμεσά τους κι η Χαρά Καφαντάρη – πρέπει εκείνοι να διασφαλίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου στην πολιτική και στους πολιτικούς. Δεν ξέρω αν θα θυμηθούν και το χιλιοτραγουδισμένο ηθικό πλεονέκτημα στον δρόμο προς τις κάλπες. Ξέρω, όμως, ότι ρητορική σαν κι αυτή συνήθως ωφελεί μόνο όσους δεν κουβαλούν κυβερνητική εμπειρία – και δυστυχώς για τους συντρόφους δεν ζούμε στο 2014 αλλά στο 2022.  

Παρέμβαση

Ρώτησαν την Ολγα Κεφαλογιάννη για τα ονόματα της λίστας παρακολουθήσεων – στην οποία περιλαμβάνεται κι η ίδια. Κι απάντησε πως το μόνο που θα μπορούσε να γίνει και έγινε είναι η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Τρεις μήνες τώρα η Κουμουνδούρου στηρίζει πολλές από τις αντιπολιτευτικές της ελπίδες στη γαλάζια βουλευτή. Αλλά εκείνη τής δίνει μόνο ένα κομ ιλ φο τζαρτζάρισμα. Αναμενόμενο. Οι του ΣΥΡΙΖΑ είθισται να ποντάρουν στα λάθος πρόσωπα.

Ζόρι

«Αν αντιμετωπίσουμε τον επόμενο μήνα που οι ιώσεις είναι περισσότερες, καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα ζορίζονται. Και εμείς οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν επιτρέπουμε να ξαναζοριστούμε, σας το λέμε, το ανακοινώνουμε και δεν μπορούμε πλέον». Η προειδοποίηση προς όλους μας αρθρώθηκε από τη Ματίνα Παγώνη σε τηλεπαράθυρο. Την επόμενη φορά ίσως μας φωνάξει και «τον νου σας, ρεμάλια». Αν το κάνει πάντως, δεν θα έχει άδικο – αφού οι μισοί δεν φοράνε μάσκα ούτε καν στα ΜΜΜ που είναι υποχρεωτική.