«Ε, πίθηκε, πήγαινε φάε μπανάνες. Ασε το ποδόσφαιρο για εμάς». Ναι, ένα τόσο… ωμό μήνυμα έλαβε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Γιαν Εμβιλά, λίγη ώρα μετά το τέλος του ντέρμπι στη Λεωφόρο. Και τόσο ωμά πρέπει να παρουσιάζεται απ’ όλους και προς όλους. Προκειμένου να δούμε ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν στην Ελλάδα άρρωστα μυαλά. Και να τα απομονώσουμε. Καμιά φορά τα βαριά λόγια φοβόμαστε να τα εκφράσουμε οι ίδιοι. Ομως αυτό που έκανε ο Εμβιλά το βράδυ της Κυριακής ήταν το παράδειγμα που οφείλουμε να ακολουθήσουμε όλοι μας.

Ο παίκτης του Ολυμπιακού δημοσιοποίησε το χυδαίο μήνυμα, που βρωμούσε ρατσισμό και το οποίο του το έστειλε οπαδός του Παναθηναϊκού. Επειδή… τόλμησε ο Γάλλος να πάει κοντά στο σημείο του πέναλτι, λίγο πριν το εκτελέσει ο Σπόραρ. Ναι, για ένα πέναλτι, για ένα γκολ, για μία κάρτα, υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που ξερνάνε ρατσισμό. «Αυτός ο βλάκας έχει πραγματικό πρόβλημα ώστε να στέλνει μηνύματα όπως αυτό το 2022» έγραψε ο μέσος του Ολυμπιακού. Ο οποίος μάλλον… τιμή κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο που βρίσκεται και αγωνίζεται σε αυτό. Και σε αυτούς τους χυδαίους οι οποίοι βρίσκουν λόγο ύπαρξης μέσα από τέτοιου είδους μηνύματα και συμπεριφορές.

Εχει συμβεί και στο παρελθόν, δυστυχώς θα συμβεί και στο μέλλον. Κανείς δεν βρίσκει νόημα σε όλη αυτή τη χυδαιότητα, σε αυτά τα αρρωστημένα μυαλά τα οποία ξεχωρίζουν τον άνθρωπο από το χρώμα ή από τη γλώσσα ή απ’ οτιδήποτε άλλο μπορεί να σκεφτούν. Ας γίνουμε εκείνοι που θα δείξουμε με το δάχτυλο τους ρατσιστές την επόμενη φορά που θα αντιληφθούμε κάτι ανάλογο. Που θα τους αποβάλλουμε από κερκίδες, θέατρα, δρόμους γυρίζοντας την πλάτη μας σε αυτούς. Ας γίνουμε την επόμενη φορά ο Εμβιλά.