Μόνο σε υβριδικές εκδόσεις προσφέρεται το επιβλητικό GLC συνδυάζοντας επιδόσεις και οικονομία

H νέα Mercedes-Benz GLC, το μοντέλο που έχει ως… σημαία την τεχνολογική καινοτομία και για ταυτότητα τη SUV φινέτσα του εξηλεκτρίζεται πλήρως και πλέον προσφέρεται μόνο σε υβριδική εκδοχή. Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο μοντέλο προσφέρεται μόνο ως υβριδικό και οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν το επιβλητικό γερμανικό αυτοκίνητο είτε ως plug-in, είτε με ένα ήπιο υβριδικό με τεχνολογία 48 volt και ενσωματωμένη μίζα-δυναμό. Το plug-in υβριδικό μοντέλο που συνδυάζεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης έχει τη δυνατότητα να κινείται και αμιγώς ηλεκτρικά με την αυτονομία να αγγίζει τα 100 χλμ. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από δύο προγράμματα οδήγησης που ξεδιπλώνουν τις δυνατότητες του plug-in συστήματος και είναι το Battery Hold και το Electric – το τελευταίο είναι για την αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία.

ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ. Σαφώς, ως γνήσιο SUV έχει την άνεση να κινείται σε πιο δύσβατα σημεία, εντός και εκτός δρόμου, χάρη στο σύστημα τετρακίνησης το 4MATIC που έχει στον στάνταρ εξοπλισμό του. Επίσης διαθέτει νέο σύστημα διεύθυνσης στον πίσω άξονα που βελτιώνει την οδηγική εμπειρία. Η νέα GLC έχει επίσης σχεδιαστεί σαφώς για οδήγηση εκτός δρόμου και για αυτό και δεν λείπουν και τα συστήματα υποβοήθησης. Για παράδειγμα στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το πρόγραμμα οδήγησης εκτός δρόμου και σύστημα DSR (Downhill Speed Regulation).

Σε διαστάσεις παραμένουν τα γνώριμα στοιχεία που προϋποθέτουν ώστε να είναι άνετο και επιβλητικό. Ειδικότερα, η νέα GLC έχει μήκος 4,71 μέτρα και είναι 60 χλστ. μακρύτερη και 4 χλστ. χαμηλότερη από το προηγούμενο μοντέλο ενώ το πλάτος του οχήματος έχει διατηρηθεί στα 1,89 μέτρα. Η GLC φέρει την τελευταία γενιά του συστήματος infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) που είναι πλήρως ψηφιοποιημένη και… ευφυής, διαθέτοντας μια υψηλής ευκρίνειας εικόνα στην οθόνη του οδηγού. Ο χώρος αποσκευών του γερμανικού μοντέλου είναι σε επίπεδα εξαιρετικά, με τα 620 λίτρα να εντυπωσιάζουν και είναι συν 70 λίτρα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Στον βασικό εξοπλισμό της GLC περιλαμβάνεται το πίσω καπό Easy-Pack, το οποίο ανοίγει και κλείνει άνετα με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι τιμές του μοντέλου ξεκινούν από τα 66.500€ (GLC 200 4MATIC) και κορυφώνονται στα 87.750€ (GLC 400 e 4MATIC).