Με ενεργητικό 20 γκολ ολοκλήρωσε ο Αρης τον πρώτο γύρο της Super League. Τέταρτη καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα, έχοντας τέσσερα γκολ λιγότερα από την πρώτη που είναι αυτή του Παναθηναϊκού με 24. Δεν τον λες και εντυπωσιακό απολογισμό, δεν τον λες και άσχημο. Το εκπληκτικό στην όλη ιστορία, όμως, είναι το γεγονός ότι τα εννιά από αυτά τα 20 γκολ οι Κίτρινοι τα πέτυχαν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

5-0 τη Λαμία στο «Κλ. Βικελίδης» και 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας. Τα μισά σχεδόν γκολ του Αρη στο πρωτάθλημα, ήρθαν σε δύο παιχνίδια. Μπορεί οι αντίπαλοι να μην ήταν από το κορυφαίο επίπεδο του πρωταθλήματος, αλλά μήπως ήταν ο ΟΦΗ με τον οποίο μόλις πριν από λίγες μέρες είχε μείνει στο 1-1 μέσα στο γήπεδό του;

Εστω και στο φινάλε του πρώτου γύρου, έστω κι αν έχασε πολύτιμο έδαφος στη βαθμολογία, ο Αρης έδειξε σε αυτά τα δύο παιχνίδια πως άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του με τον Αλαν Πάρντιου στον πάγκο του. Παίρνοντας πολλά πράγματα από ποδοσφαιριστές στους οποίους πόνταρε το περασμένο καλοκαίρι. Βλέπε Μάνου Γκαρθία, βλέπε Πάλμα.

Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη οι παίκτες του Αρη θα βρίσκονται σε άδεια. Με την επιστροφή τους στις προπονήσεις θα ξεκινήσει μία μίνι προετοιμασία που θα δώσει την ευκαιρία στον βρετανό τεχνικό να δουλέψει ακόμη περισσότερο με τους ποδοσφαιριστές του και να εμφανίσει μία ακόμη πιο βελτιωμένη έκδοση των Κίτρινων, με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Για την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου μάλιστα ο Αρης έκλεισε φιλικό με τη Μακάμπι Χάιφα στο «Βικελίδης», ενώ πιθανότατα τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και άλλα παιχνίδια που θα δώσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της προετοιμασίας της. Τέλος, με αφορμή τη διακοπή, οι Σαλέμ Εμπακατά και Μόουζες Οντουμπάτζιο υποβλήθηκαν χθες σε πετυχημένη επέμβαση από τον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ΠΑΕ Αρης, Νίκο Ξυλούρη. Ο πρώτος έκανε καθαρισμό στον έξω μηνίσκο, ενώ ο δεύτερος καθαρισμό υμενίτιδας στο γόνατο.

ΣΤ. Χ.