Φιλικό προετοιμασίας στη Βαλέτα, με αντίπαλο τη Μάλτα, θα δώσει αύριο η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ενόψει των προκριματικών του EURO 2024. Και θα ακολουθήσει τρεις μέρες αργότερα εκείνο στη Βουδαπέστη με την Ουγγαρία. Αυτή θα είναι μάλιστα μόλις η πρώτη φορά που η Ελλάδα θα παίξει φιλικό παιχνίδι με τη Μάλτα, καθώς στο παρελθόν οι δύο χώρες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες μονάχα σε επίσημες αναμετρήσεις.   

Δύο φιλικά πάντως από τα οποία θα απουσιάσουν βασικοί ποδοσφαιριστές, όπως οι Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας και Μπάλντοκ που ήταν φυσικά στις προηγούμενες κλήσεις για το Nations League, ενώ μέσα σε αυτές βρίσκεται ο Φώτης Ιωαννίδης μετά τις τελευταίες εμφανίσεις του και τα γκολ με τον Παναθηναϊκό. Το βασικό θέμα συζήτησης, ωστόσο, τις τελευταίες μέρες είναι το τι θα γίνει με τον Ανδρέα Ντόι. Με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την Αλβανία να αναφέρουν πως ο νεαρός κεντρικός αμυντικός έχει επιλέξει να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας και απέρριψε την πρόταση που του έγινε από την Εθνική Αλβανίας.  

Ο Ντόι έχει αγωνιστεί στα μικρά κλιμάκια και των δύο χωρών. Οσο περίεργο κι αν ακούγεται έχει παίξει με τις εθνικές ομάδες U16, U20 και U21 της Αλβανίας και με τις εθνικές ομάδες U17 και U19 της Ελλάδας. Και φυσικά μπορεί να αγωνιστεί με την Ελλάδα, καθώς έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Κι ενώ η υπόθεσή του έμοιαζε να γίνεται σίριαλ, καθώς ο Πογέτ δεν τον κάλεσε για τα δύο φιλικά, χθεσινοβραδινά δημοσιεύματα στην Αλβανία ανέφεραν πως ο 19χρονος στόπερ του Ολυμπιακού δέχθηκε πρόσκληση από τον ομοσπονδιακό προπονητή της Αλβανίας, Εντι Ρέγια, ωστόσο απάντησε αρνητικά και τόνισε ότι επιθυμεί να αγωνιστεί σε εθνικό επίπεδο με την Ελλάδα. Σύμφωνα μάλιστα με τον κανονισμό της Ομοσπονδίας της Αλβανίας, αν ένας παίκτης αρνηθεί σχετική πρόσκληση, αυτομάτως κλείνει η πόρτα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και δεν πρόκειται να του γίνει άλλη στη συνέχεια.

Πλέον ο Ντόι φέρεται να έθεσε εαυτόν στη διάθεση της Ελλάδας και το μόνο που απομένει είναι να εξαργυρώσει τις καλές εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό με μια κλήση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας.