Εκείνο το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου τίποτα δεν προδίκαζε την επιβεβαίωση μιας φημολογίας που κρατούσε μήνες ολόκληρους: Διότι μπορεί ο κόσμος να το είχε «τούμπανο» από τον Μάη κιόλας ότι ο Ολυμπιακός φλερτάρει με την ιδέα της απόκτησης του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, αλλά επί της ουσίας δεν είχε συμβεί το παραμικρό. Και δεν φαινόταν και κάτι διαφορετικό στον ορίζοντα, με το ρόστερ ήδη – κατά τον άρτι αφιχθέντα Μίτσελ – υπεράριθμο και τη θέση του τερματοφύλακα τακτοποιημένη. Ο Τόμας Βατσλίκ βασικός (13/13 συμμετοχές), ο Κωνσταντίνος Τζολάκης project, o Εγκμουντουρ Κρίστινσον ως ασφάλεια έξτρα επιλογής.

Αντε να πιστέψεις ότι ενάμιση μήνα μετά ο 33χρονος έλληνας πορτιέρο όχι μόνο φορά τα κόκκινα γάντια, αλλά και ότι ήδη αποτελεί σημείο αναφοράς για τον νέο Ολυμπιακό: 7 συμμετοχές ως τώρα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σε όλες αήττητος. Με δύο γκολ παθητικό όλα και όλα. Ενα στο 90’+3′ στο Europa Park από τη Φράιμπουργκ και ένα πέναλτι στο 90’+13΄από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Πήρε τον Ολυμπιακό της Super League με 7 γκολ παθητικό σε 8 αγωνιστικές και τον έχει με 8 έπειτα από 13. Δέχθηκε ο Ολυμπιακός 10 γκολ σε τέσσερα ματς ομίλου στο Europa League με άλλον τερματοφύλακα και μόλις 1 σε 2 ματς με τον ύψους 1,97 Πασχαλάκη που από τη Δευτέρα παρέα με τον Παναγιώτη Ρέτσο, τον Ανδρέα Μπουχαλάκη και τον Γιώργο Μασούρα αποτελούν την ερυθρόλευκη παροικία στην κλήση της Εθνικής μας ομάδας για τα φιλικά με τη Μάλτα (17/11) και την Ουγγαρία (20/11).

Τα δεδομένα για τον Βατσλίκ

Τι συνέβη εκείνο το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου που άλλαξε την ίδια την ιστορία: Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Τόμας Βατσλίκ στο φιλικό παιχνίδι της Τσεχίας με την εθνική ομάδα της Ελβετίας. Χειρουργήθηκε στον ώμο ο έμπειρος τερματοφύλακας, έμεινε στην πατρίδα του για το διάστημα της αποκατάστασης και τώρα ετοιμάζεται πλέον για τη διαδικασία της επιστροφής του στη δράση. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι σήμερα ο Τσέχος δεν έχει συναντηθεί ακόμη με τον Μίτσελ στο γήπεδο. Την τελευταία του προπόνηση σαν ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στον Ρέντη, την έκανε με τον Κάρλος Κορμπεράν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βατσλίκ έχει δρόμο ακόμη να καλύψει προκειμένου να ενταχθεί εκ νέου στο ρόστερ. Υπολογίζεται ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα στα τέλη του μήνα και φυσικά ότι δεν θα ακολουθήσει την προετοιμασία της ομάδας στη Μαρμπέγια της Ισπανίας. Εδώ θα κάνει τον τελευταίο κύκλο αποθεραπείας με στόχο πια να είναι ποδοσφαιρικά διαθέσιμος από το… 2023.

Εκείνος και ο Ντόι

Θα έχει ο Ολυμπιακός πέντε τερματοφύλακες στο δεύτερο μισό της σεζόν (Πασχαλάκης, Τζολάκης, Κρίστινσον, Βατσλίκ, Παπαδούδης); Είναι απίθανο. Και αυτή είναι μια ενότητα που με έναν τρόπο εντάσσεται στον τόμο των «αποχωρήσεων» (με φαβορί τον Κρίστινσον). Εχει όμως πλέον ξεκάθαρα βασικό τερματοφύλακα. Τον Πασχαλάκη που αποτελεί μαζί με τον Ανδρέα Ντόι (που σύμφωνα με πληροφορίες απέρριψε προ ημερών κλήση της Εθνικής Αλβανίας, περιμένοντας την Εθνική Ελλάδας) το «δίδυμο» που άλλαξε την εικόνα στην πρώτη γραμμή άμυνας των Ερυθρόλευκων. Ο τερματοφύλακας που έδωσε άλλη σιγουριά, που έχει ήδη καταγράψει μια σειρά από σπουδαίες νύχτες στο ενεργητικό του (Φράιμπουργκ, ΑΕΚ) που έχει επαναφέρει την ηρεμία. Πολύτιμος κρίκος στην αλυσίδα του Μίτσελ.

TransferRoom και…

Και μιας και ο λόγος για «αποχωρήσεις» σε μια περίοδο που η προαναγγελία έγινε από τον ίδιο ισπανό τεχνικό; Επειτα από τα ρεπορτάζ στην Αγγλία για τον Τζος Μπόουλερ και την Μπλάκπουλ, προστέθηκε χθες η δήλωση του Πάμπλο Λονγκόρια για το μέλλον του Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε: «Δεδομένα θα δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα» είπε ο πρόεδρος της Μαρσέιγ. Την ίδια στιγμή στην Τουρκία προέκυψαν δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος της Μπεσίκτας για τον Μαρσέλο. Προφανώς με έναν τρόπο η «χειμερινή διακοπή» άνοιξε πρώιμα και το μεταγραφικό παράθυρο. Ποια είναι η ουσία; Οτι ο Ολυμπιακός βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Βερολίνο στο TransferRoom – εκπροσωπείται από τον Ζοζέ Ανιγκό. Εκεί λοιπόν σε ένα περιβάλλον με εκπροσώπους εκατοντάδων ομάδων μπορούν σίγουρα να γίνουν πολλές συζητήσεις. Και για το «δώσε» που θα έχει σύντομα την τιμητική του στο μεγάλο λιμάνι και για το «πάρε». Με την ευκαιρία: Οπως από χθες έγραψαν τα «ΝΕΑ» εντείνεται η φημολογία που αφορά στον Μαντσίνι του Αρη.