Με οδηγό την εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Μπασκόνια και με όπλο την έλλειψη της πίεσης του φαβορί ο Παναθηναϊκός θέλει να φύγει νικητής από την Πόλη κόντρα στην πολύ φιλόδοξη Φενερμπαχτσέ που τον φιλοξενεί απόψε (19:45) με πρωταγωνιστές δύο πρώην Πράσινους, τον Δημήτρη Ιτούδη και τον Νικ Καλάθη. «Για να είμαστε ανταγωνιστικοί θα πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα σωστά και στις δύο πλευρές του παρκέ και να είμαστε συνεχώς συγκεντρωμένοι. Η Φενέρ έχει πολλούς καλούς παίκτες, πολλά “όπλα” και είναι στην πρώτη θέση, έχοντας κάνει μόνο μια ήττα στη Βαρκελώνη με έναν πόντο. Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, είναι από τις κορυφαίες ομάδες στη φετινή διοργάνωση» τόνισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Ντέγιαν Ράντονιτς.

Από την πλευρά του ο Πάρις Λι πρόσθεσε: Αναφορικά με την ετοιμότητα του Τριφυλλιού: «Νιώθω πως βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Πήραμε τον Ντουέιν Μπέικον και επέστρεψε ο Νέιτ Ουόλτερς, που βρίσκει τον ρυθμό του. Οι δυο τους είναι πολύ σημαντικά κομμάτια σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε».

n Στο ΝΒΑ, οι Μπακς αν και με έξι σημαντικές απουσίες στους περιφερειακούς (Χόλιντεϊ, Αλεν, Μάθιους, Κόνατον, Ινγκλς, Μίντλετον) έδειξαν γιατί είναι πλέον μια πολύ μεγάλη ομάδα. Επικράτησαν των Καβαλίερς στο Μιλγουόκι με 113-98 με τον Γιάννη Αντετοκούμπο να «αγγίζει» το τριπλ νταμπλ με 16 πόντους, 12 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Ο Μπρουκ Λόπεζ με ρεκόρ σεζόν (29π.) οδήγησε επιθετικά τα Ελάφια, ενώ ο Τζόρνταν Νουόρα πρόσθεσε άλλους 21 (με 5/9 τρίποντα).