Τα παιδιά θα αντιμετωπίσουν αυξημένο κίνδυνο ενδοοικογενειακής κακοποίησης κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, προειδοποιεί η Εθνική Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Παιδιών (NSPCC).

Η φιλανθρωπική οργάνωση υποστηρίζει πως το συναισθηματικό στρες, το αλκοόλ και τα στοιχήματα στους αγώνες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως πιθανές αιτίες για περιστατικά στο σπίτι τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.  

Στη διάρκεια της προηγούμενης διοργάνωσης, το 2018 παρατηρήθηκε αύξηση 30% στον αριθμό των ατόμων που επικοινώνησαν με τη γραμμή βοήθειας του NSPCC σχετικά με τα παιδιά που βιώνουν βία και κακοποίηση στο σπίτι.  

Πρόσφατα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης διαπίστωσαν ότι η ενδοοικογενειακή κακοποίηση ήταν ένας παράγοντας σε κάτι λιγότερο από 250.000 αξιολογήσεις που είχαν ανάγκη στην Αγγλία κατά την περίοδο 2021/22.  

Η Τζες από τη Βόρεια Ουαλία θυμάται πως έπρεπε να μένει έξω από το δωμάτιο όταν υπήρχαν αγώνες στη διάρκεια του Μουντιάλ του 1998: «Αν έπρεπε να πάω στην κουζίνα το έκανα σε απόλυτη σιωπή. Δεν νομίζω πως ήταν φανατικός φίλαθλος του ποδοσφαίρου, ήταν ένας ακόμα τρόπος για να μας ελέγχει. Οταν υπήρχε ποδόσφαιρο όλα περιστρέφονταν γύρω από την τηλεόραση. Φυσικά αν η ομάδα του έχανε όλοι νιώθαμε τα αποτελέσματα. Η διάθεσή του θα άλλαζε και η μαμά μου θα ήταν αυτή προς την οποία θα κατηύθυνε το μεγαλύτερο μέρος του θυμού του».

Γ.Ν.