Τις προάλλες ο Γιούργκεν Κλοπ είπε ότι ο αποκλεισμός του Φαμπίνιο από την ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη Βραζιλία στο Μουντιάλ δείχνει πόσο πλήρης και ποιοτική είναι η Σελεσάο, οπότε τα υπόλοιπα περιττεύουν. Οι Βραζιλιάνοι είναι το φαβορί για τον τίτλο στο Κατάρ.

Ο Νεϊμάρ είναι φέτος αναγεννημένος κι αυτό ενισχύει τις προοπτικές της Βραζιλίας, καθώς μάλιστα πλαισιώνεται από έναν κορμό σπουδαίων ποδοσφαιριστών, που παίζουν καλά στις ομάδες τους από το ξεκίνημα της σεζόν. Το μόνο που δείχνει ικανό να στερήσει τον τίτλο από τη Σελεσάο είναι η διασταύρωσή της στον ημιτελικό με την Αργεντινή, που είναι πολύ πιθανή εφόσον οι δύο ομάδες προκριθούν ως πρώτες από τους ομίλους τους, όπως αναμένεται. Σε ένα τέτοιο ντέρμπι «αιωνίων» δεν υπάρχουν φαβορί και όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά.

Οπότε μπορούν να επωφεληθούν ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Πορτογαλία, η Αγγλία, η Γαλλία και το Βέλγιο, που αν τερματίσουν πρώτες στους ομίλους τους, αποφεύγουν τη Βραζιλία (ή την Αργεντινή) ως τον τελικό. Αρα δικαιούνται να ελπίζουν βάσιμα ότι μπορούν να κατακτήσουν το τρόπαιο. Από όλες αυτές, περισσότερες πιθανότητες έχουν η Γαλλία και η Πορτογαλία.