Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ξεχωρίσει καμία ομάδα σαν φαβορί σε αυτό το Μουντιάλ. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία, η Βραζιλία, η Ισπανία και η Αργεντινή ίσως είναι οι τέσσερις ομάδες που ξεχωρίζουν λίγο παραπάνω και θα μπορούσαμε να πούμε πως «βράζουν» στο ίδιο καζάνι. Αυτό που ξέρω πολύ καλά όμως, είναι ότι αυτή η διοργάνωση είναι η τελευταία ευκαιρία για τον Μέσι να κατακτήσει το σπουδαιότερο τρόπαιο στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Θα είναι κρίμα και άδικο για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της εποχής μας να τελειώσει την καριέρα του χωρίς να έχει κατακτήσει το Μουντιάλ. Οχι ότι αν δεν το καταφέρει θα αλλάξει η άποψή μου γι’ αυτόν. Αλλά θα είναι η απόλυτη επιβεβαίωση και η Αργεντινή δείχνει αυτή τη φορά πιο έτοιμη από ποτέ για να τα καταφέρει. 40 μήνες και 35 ματς αήττητη μετράει η ομάδα του Σκαλόνι που πέρσι κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα μετά από 28 χρόνια, αποτινάσσοντας έτσι και το βάρος των συνεχόμενων χαμένων τελικών.

Οι συνθήκες μοιάζουν ιδανικές. Ο Μέσι – όπως και όλος ο λαός της Αργεντινής – ζει και αναπνέει εδώ και πολύ καιρό γι’ αυτό το Μουντιάλ, οπότε… Vamos Argentina!