Για τον Νίκο Φίλη, η ΝΔ υπό τον Μητσοτάκη είναι κυβέρνηση ειδικού σκοπού, αφού «κύριος στόχος της είναι η εγκατάσταση καθεστώτος στη χώρα και η παρεμπόδιση επιστροφής της Αριστεράς στην εξουσία». Μεταξύ μας, αν ήμουν κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα χαλάρωνα λίγο τους ρυθμούς δουλειάς έπειτα από τέτοιες αντιπολιτευτικές δηλώσεις. Γιατί; Επειδή ούτε ο πιο πούρος δεξιός δεν θα κατάφερνε να προσφέρει τόσο στέρεα επιχειρήματα στην κυβέρνηση που επιχειρεί να αναβιώσει το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο ενόψει της κάλπης.

Μπαμπούλας

Αν ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ, παίρνεις ΣΥΡΙΖΑ, λέει η ΝΔ, ευελπιστώντας να βουτήξει στην πράσινη δεξαμενή ψηφοφόρων. «Αυτός που μοιάζει του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ. Είναι ο “γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ” που λέγεται ΝΔ και κάνει τα ίδια και χειρότερα απ’ όσα έκανε στους θεσμούς ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο» απαντάει πλέον ο Νίκος Ανδρουλάκης. Με δυο λόγια: ο μπαμπούλας αυτής της προεκλογικής περιόδου θα φέρει το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ» για όποιον στοχεύει στους κεντρώους ψηφοφόρους.

Καλάθι

Καταλαβαίνει, είπε ο Βασίλης Κικίλιας, ότι όλοι συζητούν για το χριστουγεννιάτικο καλάθι του νοικοκυριού αλλά εκείνος θέλει να υπογραμμίσει ότι «έχουμε ακόμη τουρίστες στην Πλατεία Συντάγματος» – πως, δηλαδή, «ο τουρισμός φέρνει έσοδα στηρίζοντας τη μέση ελληνική οικογένεια». Εντάξει, στο ιδανικό για τον πολιτευτή σύμπαν, ύστερα από μια τέτοια υπουργική επισήμανση, όσοι ψηφοφόροι της Α’ Αθηνών ψωνίζουν από το καλάθι θα ένιωσαν ανακούφιση. Οπότε θα άρχισαν ήδη να σχεδιάζουν τη μαζική τους προσέλευση στις κάλπες για να τον στηρίξουν.

Επιστροφή

Ο Ιλον Μασκ τιτίβισε πανηγυρικά την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter μια κι ο λαός της πλατφόρμας μίλησε – ζητώντας σε ποσοστό 60% να του ξαναδώσει εκείνη βήμα. Η ελευθερία της έκφρασης στο εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης λοιπόν, σύμφωνα πάντα με τα κριτήρια του νέου του ιδιοκτήτη, είναι συνώνυμο της τοξικότητας και της ρητορικής μίσους. Ο Πολάκης μπορεί ανενόχλητος να στήσει πολλά ακόμη πάρτι από το πληκτρολόγιό του.