Θαυμάσια διάκριση στον τελικό των 20 φεστιβάλ αθλητικών ταινιών απ’ όλον τον κόσμο 2022 που έγινε στο Μιλάνο (Milano FICTS, 9-13 Νοεμβρίου) έλαβε η ταινία «Τα όριά μας» του Δημήτρη Γιατζουζάκη, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Χατζήμπεη, Paralympian και Ironman, ο οποίος είναι ο πρώτος έλληνας αθλητής με αναπηρία που διέσχισε κολυμπώντας τα 26 χιλιόμετρα του Τορωναίου Κόλπου. Στη φετινή 40ή έκδοση του Μilano FICTS συμμετείχαν 130 χώρες-μέλη.

Θυμίζουμε ότι στην ταινία «Τα όριά μας» (η οποία προβλήθηκε στις αίθουσες και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 στις 00.10 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 2/12) βλέπουμε έναν αθλητή με αναπηρία, τον Γ. Χατζήμπεη, να πηγαίνει τα δύο παιδιά του να τρέξουν έναν από τους πρώτους τους αγώνες παιδικού τριάθλου, όπου και θυμάται τον πιο δύσκολο αγώνα που έχει κάνει ποτέ, έναν Ironman: μια από τις πιο εξαντλητικές ψυχοσωματικές δοκιμασίες που μπορεί να αντέξει κανείς σε μία ημέρα. Εναν αγώνα που περιλαμβάνει 3,86 χλμ. κολύμβηση, 180 χλμ. ποδήλατο και τα 42 χλμ. ενός Μαραθωνίου.

Αφού τον περασμένο Ιούνιο διακρίθηκε στην Τεχεράνη σε ένα από τα 20 φεστιβάλ του παγκόσμιου διαγωνισμού της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικού Κινηματογράφου – Τηλεόρασης (Federation Internationale Cinema – Television Sportifs), το «Τα όριά μας» προωθήθηκε στον τελικό διαγωνισμό: το τεσσαρακοστό Milano FICTS. Τα φεστιβάλ από τα οποία προέκυψαν οι διαγωνιζόμενες ταινίες είναι από τις χώρες Αργεντινή, Βοσνία, Βραζιλία, Γαλλία, Ιαπωνία, Ιράν, Ισπανία, Ιταλία, Κένυα, Κίνα, Κόσσοβο, Ολλανδία, Ουγκάντα, Ουζμπεκιστάν, Πορτογαλία, Σερβία, Σλοβενία, Τζαμάικα, Τσεχία.