Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και αυτή είναι η μαγεία του. Να παίζει ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του απέναντι στους άσημους Σαουδάραβες, σε ένα Μουντιάλ που φιλοδοξεί η Αργεντινή να το κάνει δικό της και τελικά να φεύγουν από το γήπεδο οι Λατινοαμερικάνοι με σκυμμένο το κεφάλι. Εχοντας δεχτεί μάλιστα ανατροπή, σε ένα ματς που όχι μόνο προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος, αλλά ήταν κυρίαρχοι. Κι όμως. Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ γιατί μέσα σε εκατό λεπτά μπορεί ο απόλυτος πρωταγωνιστής να είναι ο Νταουσάρι και ο κομπάρσος να είναι ο Μέσι. Οσο όμως αυτοί αγωνίζονταν μέσα στο γήπεδο, υπήρχε ένας προπονητής που έμοιαζε να προετοιμάζεται να… σοκάρει τον πλανήτη εδώ και καιρό. Και σαν έτοιμος από καιρό…

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Ερβέ Ρενάρ, τον γάλλο προπονητή της Σαουδικής Αραβίας, που έχτισε το ματς πάνω σε μια λογική η οποία είχε απαγορεύσει μία και μοναδική λέξη: τον φόβο. Η ομάδα του δεν θα φοβόταν στη θέα των σπουδαίων αντιπάλων της και δεν το έκανε. Τα ρίσκα που πήρε θα μνημονεύονται σε σεμινάρια προπονητικής για το πώς ο Δαυίδ μπορεί να νικήσει τον Γολιάθ. Ο Ρενάρ ανέβασε τις γραμμές του στο γήπεδο γνωρίζοντας πως θα πάρει ρίσκο, αλλά ήξερε πως αν βγει το σχέδιο θα γράψει ιστορία. Ποιο είναι το σχέδιο; Να είναι κοντά στην μπάλα συνεχώς δύο και τρεις παίκτες, να βγάλει από το ματς τον Μέσι και τους κεντρικούς χαφ της Αργεντινής και να τους κρατήσει μακριά από την περιοχή. Ρίσκαρε τα άκρα του, με την… ευχή να έχει γρήγορες επιστροφές η ομάδα του.

Το τόλμησε, του βγήκε, έγραψε ιστορία. Θα μπορούσε να μην του βγει και η Αργεντινή να έκανε πάρτι, όμως μάλλον η Αλμπισελέστε δεν ήταν προετοιμασμένη για όλο αυτό. Και μάλλον είδε το παιχνίδι με… τουπέ πως θα το κατακτήσει μονάχα με τη φανέλα. Ισως να είναι και τυχερή που αυτή η «σφαλιάρα» ήρθε μόλις στο πρώτο ματς. Και έχει την ευκαιρία να το διορθώσει.