Με ψήφους 494 υπέρ και 58 κατά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακήρυξε τη Ρωσία «κράτος που προωθεί και υποκινεί την τρομοκρατία», λόγω «των εσκεμμένων επιθέσεων και των θηριωδιών που διαπράττει κατά του ουκρανικού πληθυσμού».

Από την ψηφοφορία απείχαν 44 ευρωβουλευτές. Από την Ελλάδα, κατά ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος και ο Εμμανουήλ Φράγκος της Ελληνικής Λύσης του Βελόπουλου. Απείχαν επίσης η Εύα Καϊλή (ΠΑΣΟΚ), Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Ελενα Κουντουρά, Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ).

Με άλλα λόγια, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση δεν έχουν πρόβλημα να στηρίξουν τον Πούτιν και τη βάρβαρη εισβολή του. Αντικειμενικά υπέρ του Πούτιν λειτουργεί και η αποχή των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (και ΠΑΣΟΚ; – θα ήθελα να ήξερα τον λόγο της αποχής της Εύας Καϊλή).

Οι ίδιοι άνθρωποι που επιδιώκουν το Ευρωκοινοβούλιο να μας μαλώσει για ζητήματα δημοκρατίας (όπως αντιλαμβάνονται τα ζητήματα δημοκρατίας), φυγομαχούν όταν πρέπει να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε ένα κράτος που υφίσταται μια βάρβαρη εισβολή. Ουδεμία έκπληξη. Τους ξέρουμε.