Το μακροβιότερο θεατρικό έργο στον κόσμο είναι «Η ποντικοπαγίδα» της Αγκαθα Κρίστι και φέτος συμπληρώνει 70 χρόνια από το πρώτο του ανέβασμα στο Λονδίνο. Η «Ποντικοπαγίδα» για πρώτη φορά θα κάνει το ντεμπούτο της και σε σκηνή του Μπρόντγουεϊ στη Νέα Υόρκη μέσα στην επόμενη χρονιά. Ενώ το μοναδικό σωζόμενο τμήμα από το αρχικό σκηνικό του 1952, ένα ρολόι πάνω στο τζάκι, η παραγωγή της Νέας Υόρκης θα το δανειστεί για τις παραστάσεις της από το Λονδίνο, όταν θα ανοίξει το 2023.

Οταν έκανε πρεμιέρα το 1952 πρωταγωνιστούσε το παντρεμένο ζεύγος των Ρίτσαρντ Ατένμπορο και Σίλα Σιμ. Πρόκειται για το διασημότερο έργο της Αγκαθα Κρίστι και πιστεύεται ότι περίπου το ένα τρίτο των θεατών του έργου που παίζεται στο West End είναι ξένοι τουρίστες. Οι θεατρόφιλοι ενθαρρύνονται να κρατήσουν μυστική την ταυτότητα του δολοφόνου στο έργο, στο οποίο μια ομάδα αγνώστων βρίσκεται εγκλωβισμένη στο χιόνι σε έναν απομακρυσμένο ξενώνα.

Το κάστινγκ του έργου που θα ανεβεί στη Νέα Υόρκη δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Η παράσταση θα είναι συμπαραγωγή του Ανταμ Σπίγκελ, παραγωγού της βρετανικής παράστασης «The Mousetrap», και του αμερικανού παραγωγού Κέβιν Μακ Κόλουμ. Μάλιστα ο Μακ Κόλουμ δήλωσε ότι το αστυνομικό μυθιστόρημα της Κρίστι «άλλαξε το ύφος του λαϊκού θεάτρου» αποτελώντας εδώ και χρόνια δημοφιλή προορισμό για τους αμερικανούς επισκέπτες του Λονδίνου.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από το πρώτο της ανέβασμα, κυκλοφόρησε και ένα επετειακό κόμικ «Ποντικοπαγίδα» σχεδιασμένο από τον Νικ Νιούμαν, δημιουργό του σατιρικού περιοδικού «Private Eye». Για την ιστορία του έργου, η παράσταση έχει παρουσιαστεί σχεδόν 29.000 φορές στο Λονδίνο, με τη συνεχή της πορεία να διακόπτεται μόνο εξαιτίας της πανδημίας COVID-19. Ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο η λονδρέζικη παραγωγή της «Ποντικοπαγίδας» άνοιξε μία περιοδεία για την 70ή επέτειό της στο βασιλικό θέατρο του Νότιγχαμ.