Οι «ειρηνευτικές» συνομιλίες απέτυχαν και ο Αντρέ Ονάνα επιστρέφει στο Καμερούν. Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των Αδάμαστων Λιονταριών Σάμουελ Ετό η ρήξη του ποδοσφαιριστή με τον προπονητή του Ριγκομπέρ Σονγκ που προκλήθηκε από την απαίτηση του τελευταίου να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού ο τερματοφύλακας, είναι οριστική.  Φεύγοντας ο τερματοφύλακας της Ιντερ δήλωσε πως προσπάθησε να βρεθεί λύση αλλά δεν υπήρξε βοήθεια από την απέναντι πλευρά.

Βραζιλιάνος σύμμαχος για τον Μέσι

Απρόσμενο σύμμαχο βρήκε ο Λιονέλ Μέσι που δέχεται απειλές από τον μεξικανό πυγμάχο Κανέλο Αλβαρες. Πρόκειται για τον βραζιλιάνο άλλοτε διεθνή Φελίπε Μέλο, ο οποίος καλεί τον πυγμάχο να το βουλώσει γιατί δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να σέβεται περισσότερο από τον Μέσι. Ο Αργεντινός κατηγορήθηκε από τον Αλβαρες πως στα αποδυτήρια, μετά το παιχνίδι με το Μεξικό πάτησε τη σημαία της χώρας του.

Δώστε βραβείο Bafta στον Λίνεκερ

Κρίμα που ο Γκάρι Λίνεκερ δεν ασχολήθηκε με την υποκριτική. Τα ψήγματα του ταλέντου του είναι τόσο έντονα ώστε σίγουρα θα διέπρεπε.

Πάρτε για παράδειγμα την τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Εκμεταλλευόμενος τον ρόλο του ως κεντρικού παρουσιαστή του BBC πρωτοστάτησε στην κριτική κατά του μικρού εμιράτου με ένα εντυπωσιακό λογύδριο.  

Βασικός επικριτής της απόφασης της FIFA να διοργανώσει το Κατάρ το Μουντιάλ και σταυροφόρος της κάθαρσης. Τα βραβεία BAFTA πρέπει να του απονείμουν το βραβείο για τον Α’ ανδρικό ρόλο.

Ο Λίνεκερ δάγκωνε με αριστοτεχνικό τρόπο το χέρι που τον τάιζε για τέσσερα χρόνια. Από το 2009 ήταν παρουσιαστής του Al Jazeera που ανήκει στο Κατάρ. Για τα σχόλιά του στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ κέρδιζε κάθε χρόνο 460.000 ευρώ. Η συνεργασία συνεχίστηκε μέχρι το 2013, τρία χρόνια μετά την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το Κατάρ, ενώ η τελευταία συμφωνία υπεγράφη είκοσι μήνες μετά την ψηφοφορία της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA. Τι δεν ήξερε που το έμαθε αργότερα;

Ο Σερ Ντέιβιντ και η σουίτα των 23.000 ευρώ

Και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ όμως δεν είναι λιγότερο καλός ηθοποιός. Γι’ αυτό άλλωστε πληρώθηκε αδρά για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο Κατάρ. Το άλλοτε icon των γκέι ανά τον κόσμο δέχτηκε να διαφημίσει τις ομορφιές του μικρού εμιράτου και να ξεπλύνει τα ανομήματά του μέσα από το λαμπερό του χαμόγελο έναντι 12 εκατ. ευρώ. Αυτά τουλάχιστον έγιναν γνωστά. Στην πρώτη εβδομάδα του Μουντιάλ το άλλοτε φτωχόπαιδο της γειτονιάς του Γουάθλαμ Φόρεστ, στα περίχωρα του Λονδίνου, έμεινε σε ένα από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία της Ντόχα, το Mandarin Oriental. Η σουίτα στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου που του εξασφάλισαν οι διοργανωτές κόστιζε 24.000 ευρώ τη βραδιά, διέθετε φυσικά όλες τις ανέσεις, ενώ το προσωπικό τον αποκαλούσε «Σερ Ντέιβιντ».

Ο «εξαφανισμένος» Ζιντάν και ο ρόλος του στο Κατάρ

Αρκετοί διάσημοι πρωταγωνίστησαν ώστε το Κατάρ να εξασφαλίσει το Μουντιάλ και στη συνέχεια να το υπερασπιστούν από τις επιθέσεις. Ο Ζινεντίν Ζιντάν που δεν ακούγεται τελευταία, είχε οριστεί πρέσβης του εμιράτου στην προσπάθεια ανάληψης της διοργάνωσης. Τρεις μήνες πριν από την περιώνυμη ψηφοφορία του 2010, ο Ζιζού έλεγε πως «το ποδόσφαιρο είναι για όλους. Οταν σκέφτομαι τους νέους της Μέσης Ανατολής και τι χάνουν από μία διοργάνωση όπως είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το πήγαμε στην Αφρική, τώρα είναι η σειρά της Μέσης Ανατολής».  

Αιγυπτιακό θράσος

«Παρατηρήσαμε πως έχετε πάρει λίγα κιλά», είπε αιγύπτιος δημοσιογράφος στον έκπληκτο Εντέν Αζάρ. Ο Βέλγος κράτησε την ψυχραιμία του και παρά την ενόχλησή του δήλωσε ευγενικά πως τα κιλά του παραμένουν σταθερά. Στη συνέχεια ο Αιγύπτιος ζήτησε να βγάλει σέλφι με τον Αζάρ, ο οποίος φυσικά του το αρνήθηκε ενώ ακούστηκε να λέει «…τι θράσος έχει ο τύπος;».  

Απολογία για τα «μπουρνούζια»

Απολογία του πρώην διεθνούς γερμανού ποδοσφαιριστή και νυν σχολιαστή του ZDF Σάντρο Βάγκνερ για την γκάφα του να παρομοιάσει την παραδοσιακή ενδυμασία των ανδρών του Κατάρ με μπουρνούζια.

Σχολιάζοντας τον ισόπαλο αγώνα της Γερμανίας με την Ισπανία ο Βάγκνερ είπε ότι θεώρησε πως στο ένα πέταλο του γηπέδου ήταν γεμάτο από γερμανούς φιλάθλους που φορούσαν τη λευκή φανέλα της εθνικής τους ομάδας. «Μετά αντιλήφθηκα ότι ήταν Καταριανοί με μπουρνούζια».

Σε μήνυμά του στο Twitter ζήτησε συγγνώμη για το «απερίσκεπτο» και «ακατάλληλο» σχόλιό του, ενώ απόσταση από το σχόλιο του Βάγκνερ πήρε και το ZDF.