Δημοσκοπήσεις

Αλέκος Φλαμπουράρης

Προβληματίζεται ο Αλέκος Φλαμπουράρης επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καρπώνεται την κυβερνητική φθορά. Αλλά χωρίς να θέλει – sic – να επαναλάβει τις επιφυλάξεις για τις δημοσκοπήσεις, απορεί με τις αντιφάσεις τους, αφού «μια πρόσφατη μας λέει ότι οι πολίτες θεωρούν εντιμότερο τον Τσίπρα, αλλά καλύτερο οικονομικό διαχειριστή τον Μητσοτάκη». Παρότι συνομίλησε με πολλούς μπίζνεσμεν στα υπουργικά του χρόνια, μάλλον δυσκολεύεται ακόμη να κατανοήσει τους βασικούς κανόνες του προσωπικού συμφέροντος – βάσει των οποίων επιλέγουν συχνά κόμμα οι ψηφοφόροι.

Σφυγμός

Δημήτρης Κουτσούμπας

Μέσα στη βαβούρα ακούγεται μια φωνή να λέει «κυρίες και κύριοι, καθίστε λίγο κάτω, σας παρακαλώ», ενώ ένας σύντροφος καλωσορίζει εκ μέρους των κομματικών οργανώσεων Λάρισας του Περισσού όσους πήγαν να ακούσουν την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα. Δυστυχώς, ο σκηνοθέτης δεν αφιέρωσε μεγάλο μέρος του βίντεο σε αυτούς. Γιατί αν αφιέρωνε – και βλέπαμε τα στρωμένα τραπέζια με τα μαχαιροπίρουνα, που ενδεχομένως γέμισαν «αγροτικά» ουίσκι μετά -, θα καταλαβαίναμε πως το ΚΚΕ πιάνει όντως τον σφυγμό του λαού.

Παιχνίδια

Άδωνις Γεωργιάδης

Μετά το καλάθι του νοικοκυριού εξετάζεται κι εκείνο των παιχνιδιών. Ωραία η ιδέα του Άδωνι Γεωργιάδη, δεν αντιλέγω. Ωστόσο, όποιος έχει πάει για χριστουγεννιάτικα ψώνια με παιδιά ξέρει ότι δύσκολα πείθονται να συμβιβαστούν με δώρο διαφορετικό απ΄αυτό που θέλουν. Οι μικροί καταναλωτές είναι δυσκολότερο ακροατήριο απ΄τους ενήλικες. Άρα, ο υπουργός θα πρέπει να επιστρατεύσει όλο του το μιντιακό ταλέντο για να πείσει τις αλυσίδες να συγκρατήσουν τις τιμές στα μπεστ-σέλερ τους.

Σιωπή

Πατέρας Αντώνιος

Η νέα υπερασπιστική γραμμή του πατρός Αντωνίου θέλει το “αβυσσαλέο μίσος της Εκκλησίας της Ελλάδος” και την “εκλογική αγωνία της κυβέρνησης” να φταίνε για όλα όσα συμβαίνουν στον άλλοτε επικεφαλής της Κιβωτού. Τελικά, εκείνο το κορνιζαρισμένο σεμεδάκι με την κεντημένη συμβουλή “η σιωπή δεν κάνει ποτέ λάθος” δεν το έπλεξε μόνος του ο “άνθρωπος του Θεού”. Αν το είχε κάνει, θα ήξερε πόσο σοφό είναι το δικαίωμα του να παραμένεις σιωπηλός.