Το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση του ΠΑΟΚ αποφάσισε να αλλάξει ρότα στο θέμα των μεταγραφών, ρίχνοντας το μπάτζετ και αποκτώντας παίκτες νεαρής ηλικίας με προοπτική. Παίκτες βέβαια που ήδη είχαν δείξει πράγματα στις ομάδες που αγωνίζονταν. Παράλληλα, αποφάσισε να στηριχθεί ακόμη περισσότερο σε «προϊόντα» των ακαδημιών του, κάτι που δεν του έχει πάει και άσχημα τα τελευταία χρόνια αν αναλογιστεί κανείς τα χρήματα που έχει βάλει ο Δικέφαλος στα ταμεία του από πωλήσεις δικών του παιδιών.

Οπως είναι λογικό, η αρχή δεν ήταν εύκολη. Οχι μόνο για τους ποδοσφαιριστές αλλά ούτε και για τον ίδιο τον Ραζβάν Λουτσέσκου που δεν είχε συνηθίσει να δουλεύει με τέτοια πρότζεκτ. Ετσι, ήρθαν οι βαθμολογικές απώλειες, με τον ΠΑΟΚ να ψάχνεται, αλλά να έχει και την ατυχία με αρκετούς τραυματισμούς ποδοσφαιριστών που ήταν στα βασικά πλάνα του ρουμάνου τεχνικού. Το φινάλε του πρώτου γύρου, όμως, έδειξε πως κάτι είχε αρχίσει να αλλάζει στους Ασπρόμαυρους.

Οι τρεις σερί νίκες σε συνδυασμό με το αρκετά καλό ποδόσφαιρο άλλαξαν την ψυχολογία σε όλο τον οργανισμό. Η προετοιμασία στην Κύπρο επιβεβαίωσε πως ο ΠΑΟΚ έχει αρχίσει να βρίσκει τον δρόμο του και μένει πλέον να το δείξει και στα επίσημα παιχνίδια με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Να το πιάσει από εκεί που το άφησε τον Νοέμβριο. Και πλέον θα είναι και ενισχυμένος. Οχι με μεταγραφές που έτσι κι αλλιώς τις χρειάζεται, αλλά με εσωτερικές «μεταγραφές».

Μιχαηλίδης, Τσαούσης και Λύρατζης έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους, όπως και ο Νάρεϊ που ταλαιπωρήθηκε με πρόβλημα πριν από τη διακοπή. Ο Φιλίπε Σοάρες φαίνεται πως έχει γυρίσει το χαρτί και πλέον θα υπολογίζεται ως μία καλή λύση στο ρόστερ, ενώ ανεβασμένος είναι και ο Αουγκούστο.

Σ.Χ.