Την προφυλάκιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορείται για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά, στη διάρκεια καταδίωξης, εισηγείται ο εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες. Για το θέμα της ποινικής μεταχείρισης του 34χρονου αστυφύλακα είχε προκύψει διαφωνία ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή, την οποία καλείται να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο εντός των επόμενων ημερών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρότασή του, επισημαίνει – μεταξύ άλλων – ότι λόγω της εμπειρίας του, ο αστυνομικός δεν θα έπρεπε να πυροβολήσει στη συγκεκριμένη καταδίωξη. Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή τα επόμενα 24ωρα, με την έκδοση βουλεύματος.

Στο μεταξύ, ελέγχους μεγάλης έκτασης σε καταυλισμούς Ρομά πραγματοποίησε χθες η Αστυνομία. Ειδικότερα, οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μεγάλη επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά σε Πάτρα και Αίγιο, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν 13 συλλήψεις και 11 προσαγωγές.

Συλλήψεις

Οι 13 Ρομά συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια εφόδων σε καταυλισμούς του Σελινούντα, του Αγίου Κωνσταντίνου στη Ροδοδάφνη και στον Προβοδό Καμαρών στην Αιγιάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθησαν επτά άτομα για ρευματοκλοπή, ένα για κατοχή ναρκωτικών, δυο για καταδικαστικές αποφάσεις που εκρεμούσαν σε βάρος τους, δυο για μη έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και ένας για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας οι αστυνομικές Αρχές και σε καταυλισμούς στο Αγρίνιο.