Παρελθόν

Αλέξης Χαρίτσης

Σύμφωνα με τον ειδικό εισηγητή του στον προϋπολογισμό, Αλέξη Χαρίτση, «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί, όπως έγινε και στο πρόσφατο παρελθόν, να ηγηθεί της συλλογικής προσπάθειας της ελληνικής κοινωνίας για έξοδο από την κρίση». Εξαιρετική επιλογή επιχειρήματος. Οι αναμνήσεις από τα χρόνια του κόμματος στην εξουσία – για τα οποία κρίθηκε με μια ήττα σχεδόν 8,5 μονάδων – πράγματι είναι ικανές να δελεάσουν πολλούς ψηφοφόρους. Προς ποια κατεύθυνση είναι φανερό σε όλους πλην των αριστερών.

Συμπέρασμα

Γιάννης Μυλόπουλος

«Σε έναν μόνο τομέα η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπήρξε πράγματι πρωταγωνίστρια: στην επικοινωνιακή διαχείριση των αποτυχιών της, στη διαστροφή της πραγματικότητας και στην απόσταση λόγων και έργων. Αλλά με αυτές τις πρωτιές δεν κερδίζεις εκλογές». Το συμπέρασμα ανήκει στον Γιάννη Μυλόπουλο, ο οποίος μάλλον έχει ξεχάσει πώς εξασφαλίζουν δεύτερη θητεία οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα – λογικό βέβαια, αφού εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε τόσο γρήγορα μετά την κωλοτούμπα, που ούτε τα στελέχη του δεν πρόλαβαν να εμπεδώσουν τις αιτίες της έλευσής της.

Μπάλες

Νότης Μηταράκης

Γελάνε τα σόσιαλ μίντια με τις διαφανείς χριστουγεννιάτικες μπάλες που έχουν μέσα μια φωτογραφία του Νότη Μηταράκη – και το βίντεο που μας δίνει μια ιδέα των εργατοωρών που καταναλώθηκαν για την κατασκευή τους. Ηταν πάντως το λιγότερο που μπορούσαν να κάνουν οι υπάλληλοι του υπουργείου για έναν προϊστάμενο ο οποίος κουβαλά και τις περγαμηνές του γκεστ σε σίριαλ. Αν πραγματικά αναγνώριζαν το ταλέντο του, θα είχαν φτιάξει και Ρούντολφ με το κεφάλι του υπουργού, και ξωτικά, και αγιοβασιλάκια.

Μέλλον

Μητροπολίτης Συμεών

«Ενα δώρο σε κόκκινη συσκευασία και βαθιά συνδεδεμένη με την πραγματική ιστορία» χαρακτήρισε το πορτρέτο του Αρη Βελουχιώτη με τον παπα-Ανυπόμονο της Εθνικής Αντίστασης, το οποίο προσέφερε στον Αλέξη Τσίπρα, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, Συμεών. Στo δε πασπαρτού της κορνίζας έγραψε «εις μνήμην παρελθόντος και εις στοχασμόν μέλλοντος». Με κάτι τέτοια αναρωτιέται κανείς από πότε το μέλλον μετατράπηκε από υπόσχεση σε απειλή.