Το Release Athens 2023 υποδέχεται τους Arctic Monkeys, την Τετάρτη 19 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού. Μαζί τους, οι The Hives, στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, και o ξεχωριστός Willie J Healey.

Οι Alex Turner, Jamie Cook, Matt Helders, Nick O’Malley, είδαν τη φήμη τους να μεγαλώνει «από στόμα σε στόμα», μετά από τα πρώτα demo που κυκλοφόρησαν ελεύθερα στο Ιnternet. Το πρώτο τους single ως Arctic Monkeys, «I Bet You Look Good on the Dancefloor» (2005) ήταν ο προπομπός για την αξιοσημείωτη καριέρα τους. Το ντεμπούτο άλμπουμ «Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not» (2006), έσπασε όλα τα κοντέρ πωλήσεων και σάρωσε κάθε πιθανό βραβείο μέχρι το τέλος τους έτους. Η συνέχεια ήταν εξίσου εντυπωσιακή. Οι δίσκοι που ακολούθησαν – «Favourite Worst Nightmare» (2007), «Humbug» (2009), «Suck It See» (2011), «AM» (2013), «Tranquility Base Hotel & Casino» (2018) αλλά και το ολοκαίνουργιο «The Car» – κατέστησαν τους Arctic Monkeys ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής των τελευταίων 20 ετών.

Οι Σουηδοί The Hives δημιουργήθηκαν στο πρώτο μισό των 90s και το σαρωτικό «Barely Legal» (1997) φανέρωσε την αγάπη τους για το garage rock των 60s. Το «Tyrannosaurus Hives» (2004) τους οδήγησε στα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ, όπου απέδειξαν πως είναι μία από τις καλύτερες live μπάντες της κιθαριστικής μουσικής.

Τέλος, ο Willie J Healey μέσα σε πέντε χρόνια κατάφερε να εδραιωθεί ως ένας από τους πιο ιδιαίτερους, νέους συνθέτες της Αγγλίας. Εχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους («People and Their Dogs» και «Twin Heavy») ενώ την άνοιξη θα κυκλοφορήσει ο τρίτος με τον τίτλο «Bunny», όπου αφήνει πίσω του την pop και αντλεί έμπνευση από funk, soul και R&B.

Η προπώληση ξεκινάει την Παρασκευή 16/12, στις 11:00, προς 65€ και για συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στη συνέχεια. Διάθεση εισιτηρίων: Τηλεφωνικά στο 11876/ Online στα releaseathens.gr / viva.gr. Φυσικά σημεία: Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης. Ολες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr.