Εσείς τον τσοκομπιέ τον ξέρετε; Σε όσες φίλες και φίλους πάντως έκανα την ερώτηση, εισέπραξα ένα μακρόσυρτο «τον ποιον;». Λοιπόν, ο τσοκομπιές είναι ο κουραμπιές με σοκολάτα. Υπάρχουν μάλιστα τσοκομπιέδες ορίτζιναλ (όσο ορίτζιναλ μπορεί να είναι ο κουραμπιές με σοκολάτα) τσοκομπιέδες χωρίς γλουτένη και τσοκομπιέδες χωρίς ζάχαρη. Αυτό το «χωρίς» παίζει, τελικά, πολύ στη σύγχρονη διατροφή. Πριν από λίγο καιρό είδα διαφήμιση για «τσουρεκάρα» χωρίς γλουτένη που σημαίνει χωρίς αλεύρι. Πώς γίνεται «τσουρεκάρα» (έστω «τσουρεκάκι») χωρίς το βασικό του υλικό, δεν καταλαβαίνω αλλά ούτε θα το προσπαθήσω, απλώς θα το προσπεράσω. Και προχθές, έπεσα πάνω στο αριστούργημα. «Μελομακάρονα από όσπρια». (Να υποθέσω ότι τρώγονται με ρέγκα ή με κάποια λακέρδα ίσως;). Και, επίσης, με πολλά «χωρίς». Χωρίς ζάχαρη, χωρίς λιπαρά, χωρίς γλουτένη, χωρίς γαλακτοκομικά (που δεν χρειάζονται στη συγκεκριμένη συνταγή αλλά ένα ακόμη «χωρίς» κάνει πιο ελκυστικό το προϊόν). Πείτε το βρε παιδιά χορταστικά να το καταλάβουμε. Μελομακάρονα χωρίς μελομακάρονα. (Υπάρχει βέβαια και πιο ακραίο: μπάρα μελομακάρονου με πάστα βασιλικού χουρμά και βρώμη χωρίς γλουτένη)
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ