«Ηξερα πως ο Θεός θα μου το έδινε. Είχα ένα προαίσθημα ότι θα γίνει δικό μου. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην Αργεντινή για να δούμε τους τρελούς πανηγυρισμούς. Ηταν το τρόπαιο που ήθελα σε όλη μου τη ζωή. Ηταν το όνειρο της παιδικής μου ηλικίας. Δεν αποσύρομαι από την εθνική ομάδα. Θέλω να συνεχίσω να παίζω ως πρωταθλητής»!

Ο Λιονέλ Μέσι… σκόραρε και μετά τον τελικό καθώς προανήγγειλε ότι δεν εγκαταλείπει (ακόμα) την εθνική ομάδα, καθώς θέλει να αγωνιστεί σε αυτήν με τη νέα φανέλα με τα τρία αστέρια. Πριν από τον τελικό είχε ανακοινώσει ότι αυτό είναι το τελευταίο του Μουντιάλ, αλλά δεν χορταίνει την Εθνική του.

Μάλιστα όσο έκανε τις πρώτες δηλώσεις κρατούσε στην αγκαλιά του το πολυπόθητο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Είναι το καλύτερο πράγμα του κόσμου, δείτε τι χαριτωμένο που είναι» είπε δείχνοντάς το.

Νωρίτερα ο προπονητής της Αργεντινής Λιονέλ Σκαλόνι, ο άνθρωπος που έπεισε τον Μέσι να συνεχίσει να παίζει στην Εθνική και την οδήγησε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα σε τρεις τίτλους (Παγκόσμιο Κύπελλο με αντίπαλο τη Γαλλία, Κόπα Αμέρικα κόντρα στη Βραζιλία και Διηπειρωτικό απέναντι στην Ιταλία), φανερά συγκινημένος έκανε τις πρώτες δηλώσεις του:

«Είναι μια ιστορική στιγμή για την Αργεντινή και θέλω να πω στον κόσμο μας να βγει στον δρόμο να το γιορτάσει. Ειλικρινά δεν μπορώ να πιστέψω ότι υποφέραμε τόσο πολύ σε ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι. Είναι απίστευτο αλλά αυτή η ομάδα έχει απάντηση σε όλα. Είμαι υπερήφανος για αυτή την ομάδα και για τη δουλειά που έκαναν όλα τα παιδιά. Είναι ένα απίθανο γκρουπ παικτών και ο τρόπος που κατακτήσαμε αυτό το τρόπαιο σε γέμιζε συναισθήματα».

Οι Γάλλοι

Από πλευράς Γάλλων, ο Ραφαέλ Βαράν έδωσε πρώτος το σύνθημα: «Σαφώς είμαστε πολύ στενοχωρημένοι αλλά συνάμα περήφανοι καθώς δώσαμε ό,τι δύναμη είχαμε μέσα μας. Ομως θα πρέπει να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι γιατί επιστρέψαμε σε ένα παιχνίδι όταν όλοι μας θεωρούσαν χαμένους. Για μία ώρα δεν υπήρχαμε στο παιχνίδι αλλά δείξαμε τον χαρακτήρα μας και είμαι υπερήφανος για αυτό το γκρουπ, αλλά και για το ότι είμαι Γάλλος. Παραλίγο να πετύχουμε την ολική ανατροπή».

Ο αρχηγός των Τρικολόρ, Ούγκο Γιορίς, πρόσθεσε: «Μόνο συγχαρητήρια έχω να πω στους συμπαίκτες μου γιατί σε καμία περίπτωση δεν παρατήσαμε τον αγώνα».