Δεν είχε να αντιμετωπίσει πολλά σημαντικά προβλήματα η ΑΕΚ όλο το προηγούμενο διάστημα. Από τότε που ο Αλμέιδα είχε κατασταλάξει σε ένα συγκεκριμένο σχήμα, που το υπηρετούσαν συγκεκριμένοι παίκτες-κλειδιά, κανείς απ’ αυτούς δεν είχε λείψει από την ομάδα του. Και προφανώς ένας από τους πλέον σημαντικούς είναι ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Σε αυτόν τον ρόλο που του… βρήκε ο Αλμέιδα, έναν ρόλο που τον θέλει περισσότερο κοντά στην αντίπαλη περιοχή, τον έχει μετατρέψει σε απειλητικό για την αντίπαλη εστία και σκόρερ! Ο Σέρβος ήταν από τους πιο κομβικούς ποδοσφαιριστές στο πλάνο που παρουσίασε ο Αλμέιδα και το οποίο άρεσε πολύ στον κόσμο.

Τι θα κάνει χωρίς αυτόν για τις επόμενες εβδομάδες που ο παίκτης θα αναρρώνει; Εδώ θα φανούν τα αντανακλαστικά τόσο της ομάδας όσο και του προπονητή. Ο τρόπος δηλαδή που θα καταφέρει να καμουφλάρει την απουσία του Γκατσίνοβιτς. Η παρουσία του Πάολο Φερνάντες από την 1η Ιανουαρίου δίνει σίγουρα την προοπτική για να βρει η ΑΕΚ τουλάχιστον μεσοεπιθετικά ό,τι θα της λείψει λόγω του Σέρβου. Ο Ισπανός έχει φαντασία, έχει ποιότητα, βρίσκει δίχτυα. Μπορεί να κάνει τη διαφορά, το θέμα είναι το πόσο σύντομα θα μπορέσει να μπει στο κλίμα που έχει όλη η ομάδα. Θυμίζουμε πως η ΑΕΚ μπαίνει στον δεύτερο γύρο έχοντας μεν την καλή έξωθεν μαρτυρία για το πόσο καλό ποδόσφαιρο παράγει, πλην όμως βαθμολογικά είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Απαγορεύονται οι γκέλες από τη στιγμή που η απόσταση πήγε στους οκτώ από τον Παναθηναϊκό. Με το ντέρμπι απέναντί του να μην αργεί (8 Ιανουαρίου), για την ομάδα του Αλμέιδα θα ήταν ευχής έργον να πάει έως εκεί με τρία στα τρία. Να κρατήσει δηλαδή την απόσταση τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα, αν οι Πράσινοι δεν γκελάρουν έως τότε. Και να παίξει ένα ματς μαζί τους που θα μοιάζει με… μισό πρωτάθλημα.