Το δεκάρι του Αλσους Δαφνίου ήταν άλλοτε «παραδοσιακά» ο πρώτος αγώνας της χρονιάς. Η δρομική έκρηξη στη χώρα μας έφερε πολλούς άλλους αγώνες στο προσκήνιο, ωστόσο αυτός παραμένει αγαπημένος. Για 24η συνεχόμενη χρονιά τον διοργανώνει ο ΑΠΣ «Απόλλων» Δυτικής Αττικής μέσα στο Αλσος Δαφνίου, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023 στις 10 το πρωί.

Ο τόπος αυτός συνδυάζει την ήρεμη βλάστηση του αττικού τοπίου και από την αρχαιότητα ήταν η είσοδος της πόλης των Αθηνών, σημείο περιπάτου και ενατένισης, εκδρομών και υψηλών αισθητικών απολαύσεων. Από το σημείο που διεξάγεται ο αγώνας περνούσε τμήμα της Ιεράς Οδού ενώ στην περιοχή υπήρχαν ο ναός του Δαφναίου Απόλλωνα στο Δαφνί και ο ναός της Αφροδίτης στην περιοχή Αφαία (Σκαραμαγκά).

Ο αγώνας διεξάγεται σε χωμάτινη διαδρομή, έχει τις ανηφορίτσες του, αλλά είναι φιλικός και προς τους βαδιστές. Στον τερματισμό όπως κάθε χρονιά περιμένει ζεστό τσάι και γλυκά!

*      Δηλώσεις συμμετοχής, θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου ηλεκτρονικά. Περισσότερες πληροφορίες: www.apollonrunnersclub.gr