Η ΠΑΕ Ολυμπιακός για μια ακόμα φορά έδρασε πρώτη για την προάσπιση του ελληνικού ποδοσφαίρου στέλνοντας επιστολή σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, διαμαρτυρόμενη για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα τόσο στη Super League 1 όσο και στη Super League 2.

Και κυρίως για τη διαιτησία στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, καταλογίζοντας ευθύνες στην ΕΠΟ και στον επικεφαλής της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ.

Οι Ερυθρόλευκοι αναφέρονται σε συγκεκριμένες διαιτησίες σε παιχνίδια της πρώτης και της δεύτερης ομάδας, καθώς και σε παιχνίδια άλλων ομάδων και στις δύο κατηγορίες. Οι Πειραιώτες περιμένουν μέσα στο επόμενο διάστημα να λάβουν απάντηση από τις διεθνείς συνομοσπονδίες, ενώ την ίδια ώρα και άλλες ομάδες άρχισαν να παίρνουν θέση.

Την ίδια στιγμή φεύγοντας από τα Χριστούγεννα και οδεύοντας προς την πρωτοχρονιά όλο και θα πληθαίνουν οι φωνές (επίσημα και ανεπίσημα) που θα σχολιάζουν το φιάσκο με τη… δυαρχία που ξεπρόβαλλε ξανά στην ΕΠΟ με τη μεγάλη κόντρα του προέδρου της Τάκη Μπαλτάκου με τον εκτελεστικό διευθυντή Ιάκωβο Φιλιππούση.

Ηδη με πρώτη την ΕΠΣ Λακωνίας, αργότερα την ΕΠΣ Σάμου, στη συνέχεια την ΕΠΣ Ηρακλείου άρχισαν οι αντιδράσεις με την επιστολή της ΕΠΣ Μακεδονίας προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ να είναι η πιο καυστική:

«Με έκπληξη, αλλά και έντονο προβληματισμό, παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του εκτελεστικού διευθυντή κ. Φιλιππούση και του προέδρου της ΕΠΟ» ήταν η αρχική αναφορά ενώ το σημείο στο οποίο καυτηριάζει ιδιαίτερα ήταν οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί του εκτελεστικού διευθυντή (τον οποίο στην ανακοίνωση αποκαλούν υπάλληλο) προς τον πρόεδρο που έχει εκλεγεί θεσμικά.

Και εδώ ο Ολυμπιακός, τη στιγμή που οι περισσότεροι «σφύριζαν» αδιάφορα, είχε καταγγείλει συγκεκριμένα θέματα στη λειτουργία της ΕΠΟ, όπου τώρα βγαίνουν στην επιφάνεια και καταδικάζονται σιγά σιγά από τις περισσότερες ενώσεις.

Καθώς είναι φανερό ότι κάποιοι βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.