«Δεν έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ούτε Καϊλή, ούτε Πάτση, ούτε Σπυράκη. Κυβερνήσαμε σχεδόν πέντε χρόνια και δεν έχει ακουστεί για εμάς ούτε για ένα σεντ. Δεν είναι τυχαίο. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης. Ε, ναι. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μόνο δύο υπουργούς ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου. Επομένως, το περιλάλητο αριστερό ηθικό του πλεονέκτημα είναι περίπου αυταπόδεικτο.

Υπεύθυνη

Η αναπληρώτρια του Θάνου Πλεύρη, Μίνα Γκάγκα, επεσήμανε ότι υπεύθυνη για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου είναι η Αστυνομία – παρότι ο υπουργός Υγείας τα έριξε κυρίως στην κακιά μας τη νοοτροπία και υποστήριξε ότι οι έλεγχοι για την εφαρμογή του νόμου είναι συνεχείς. Ενδιαφέρον. Τελικά, φταίει ή δεν φταίει η ΕΛ.ΑΣ.; Ή μήπως έχουν κι οι αστυνομικοί που διενεργούν τους εν λόγω ελέγχους φοβικά σύνδρομα, τα οποία τους κάνουν να τρέμουν τους μερακλωμένους καπνιστές;

Θέατρο

Για άλλη μια φορά οι αριστεροί πανηγύρισαν μια «διαφοροποίηση» της Ολγας Κεφαλογιάννη από την κυβερνητική γραμμή επειδή ζήτησε να υπάρξει «συνολική λύση η οποία θα αποκαθιστά» τους αποφοίτους των καλλιτεχνικών σχολών. Πάντως, το θέατρο θα την ευγνωμονούσε και χωρίς να κάνει αυτή την παρέμβαση. Γιατί αν και υπήρχαν οι θεατρικές σπουδές στο πίσω μέρος του μυαλού της – όπως έχει δηλώσει -, δεν τις έκανε ποτέ, την κέρδισε η πολιτική.

Συγκρίσεις

Ο Αδωνις Γεωργιάδης είδε τον Ρίσι Σούνακ με τον άστεγο και σκέφτηκε «πόσοι εξυπνάκηδες εκεί θα τον έχουν κατακρίνει για λαϊκισμό» – αφού θυμήθηκε τι άκουσε ο ίδιος «από τους εδώ για το καφάσι στη λαχαναγορά». Είναι καλές οι συγκρίσεις. Βοηθούν να εντοπίσει κανείς τις βέλτιστες πρακτικές στον λαϊκισμούλη απ’ την ανάποδη. Οπότε, την επόμενη φορά μην εκπλαγείτε αν ρωτήσει κι ο έλληνας υπουργός κάποιον μη προνομιούχο που ψωνίζει μόνο απ’ το καλάθι του νοικοκυριού αν εργάζεται στις επιχειρήσεις.