Τάκης Θεοδωρικάκος

Ζυγαριά

Δεν είχε στεγνώσει το μελάνι από την επανόρθωση του Spiegel για τη «μικρή Μαρία», εμφανίστηκε κομπάζοντας ο Τάκης Θεοδωρικάκος για τα κατορθώματα της Αστυνομίας και στα σύνορα επί ημερών του. Μπορεί άνετα να συνεχίσει το προμόσιον ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, όλοι αναγνωρίζουν πόσο του αρέσουν οι προεκλογικές σεζόν. Η μπουρδολογία άλλωστε δεν μπαίνει στη ζυγαριά. Το ξέρουν και οι ψηφοφόροι.  

Αλέξης Τσίπρας

Αυταπάτες

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ το ζήλεψα το πρωτοχρονιάτικο ταξίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βραζιλία. «Δεν αγωνιζόμαστε πια μόνο για να υπερασπιστούμε την κοινωνία, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία», έγραψε σε ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Λούλα. Είναι οι λατινοαμερικανικές επαναστατικές ονειρώξεις που δεν λένε να τους αφήσουν εκεί στην αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι όμως και γιορτινές οι μέρες, ο καθένας έχει δικαίωμα στην αυταπάτη του.  

Κατερίνα Λάσπα

Πρόοδος

Αστραψε και βρόντηξε η Κατερίνα Λάσπα, πρόσφατα ορισθείσα τομεάρχης Εθελοντισμού στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, για τις drag queens που διάβασαν χριστουγεννιάτικα παραμύθια σε μικρά παιδιά στη Θεσσαλονίκη. Στο κόμμα της γνώριζαν άραγε ότι οι απόψεις της ταυτίζονται με αυτές της Λατινοπούλου; Τώρα που το έμαθαν, θα κάνουν κάτι γι’ αυτό; Εκτός κι αν πρόοδος, στην πασοκική αργκό, σημαίνει να υπερασπίζεσαι τα σελεμπριτοστελέχη σου απ’ όπου κι αν προέρχονται. Ακόμα κι αν αυτό είναι η μπογδανική συνιστώσα.

Γκρέτα Τούνμπεργκ

Πίτσες

«Αυτά παθαίνει κανείς όταν δεν ανακυκλώνει τα κουτιά από τις πίτσες»: ένα από τα πιο εμβληματικά τουιταρίσματα του 2022 ήρθε στο κλείσιμο του έτους από την Γκρέτα Τούνμπεργκ, της οποίας η διαδικτυακή κόντρα με τον ινφλουένσερ Αντριου Τέιτ κατάφερε να οδηγήσει στη σύλληψή του. Η Γκρέτα έγινε viral και η προστασία του περιβάλλοντος κέρδισε μερικά εικοσιτετράωρα ορατότητας. Αντε, και του χρόνου.