Με απώλεια βαθμών έκανε ποδαρικό στο 2023 η πρωτοπόρος Αρσεναλ, που ύστερα από πέντε σερί νίκες έμεινε στο 0-0 εντός έδρας με την εξαιρετική Νιούκαστλ για τη 19η αγωνιστική της Premier League. Οι Κανονιέρηδες ήταν αυτοί που είχαν την υπεροχή και τις μεγάλες ευκαιρίες, κυρίως στο πρώτο μέρος, αλλά έπεσαν πάνω στον ανίκητο Πόουπ ο οποίος κράτησε όρθια την ομάδα του με σπουδαίες επεμβάσεις. Η ομάδα του Αρτέτα θα περιμένει πλέον το αυριανό (22.00) ντέρμπι της Σίτι με την Τσέλσι στο Λονδίνο για να δει αν και πόσο θα μειωθεί η διαφορά της από τους Πολίτες.

Πάρτι έστησε στην έδρα της Εβερτον η Μπράιτον η οποία επικράτησε με 4-1 της ομάδας του Φρανκ Λάμπαρντ, που έμεινε στο μεγάλο αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Μιτόμα, Φέργκιουσον, Μαρτς και Γκρος ήταν οι σκόρερ των νικητών, ενώ σπουδαίο διπλό πήρε και η Φούλαμ με 1-0 κόντρα στη Λέστερ χάρη σε γκολ του Μίτροβιτς ο οποίος έφτασε τα 11 στο πρωτάθλημα.

Τέλος, την ανοδική της πορεία συνεχίζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που επικράτησε εύκολα με 3-0 της Μπόρνμουθ. Ο Κασεμίρο ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο για να ακολουθήσουν ακόμη δύο γκολ από Σο και Ράσφορντ στο δεύτερο για την τελική επικράτηση των Κόκκινων Διαβόλων, που είναι 9 βαθμούς μακριά από την κορυφή.