Οπως ένα λαμπερό χριστουγεννιάτικο δένδρο με μπάλες εντυπωσιακές. Ολες είναι κάτι ξεχωριστό. Και μαζί ο εκπληκτικός Ολυμπιακός του μπάσκετ. Το ενδιαφέρον εδώ σχετίζεται με το πώς αντιλαμβάνονται οι άλλοι, η κοινωνία του αθλήματος, την αύρα που βγάζουν οι Ερυθρόλευκοι.

Προσέξτε: οι general managers των ομάδων της Ευρωλίγκας ψήφισαν για τους καλύτερους της διοργάνωσης και το αποτέλεσμα έχει κατακόκκινη απόχρωση.

Ο Σάσα Βεζένκοφ με ποσοστό 61,1% είναι ο MVP. Συντριπτική η υπεροχή του και ουδεμία αντίρρηση φέρει ο οποιοσδήποτε καλόπιστος. Κορυφαίοι κόουτς, πρώτα ο Μπαρτζώκας (38,9%) και μετά ο Ιτούδης (27,8%). Από τη μια ο αρχιτέκτονας του Ολυμπιακού και από την άλλη ο ομοσπονδιακός προπονητής! Το δε συμπέρασμα έχει να κάνει με την τεχνογνωσία που έχουμε στους μπασκετικούς πάγκους, κάτι πλέον πανθομολογούμενο! Παίκτη που θα ήθελαν όλοι στην ομάδα τους, ο Βεζένκοφ (27,8%). Δεύτερος καλύτερος ηγέτης ο Σλούκας, στην ίδια θέση ως αμυντικός ο Γουόκαπ, δυσκολότερος αντίπαλος ο Ολυμπιακός (μαζί με Εφές, Μονακό, Φενέρ)  και το σύνολο που δίνει παραστάσεις (και) στο ΣΕΦ αναδείχθηκε στην τριάδα των πλέον απολαυστικών ομάδων, μαζί με τη Μονακό και την Μπασκόνια. Οσον αφορά στη λίστα με τα φαβορί για πρόκριση στο F-4, πρώτος ο Ολυμπιακός με 88,9%. Ολα αυτά δεν είναι «λόγια του αέρα». Πρόκειται για τα πιστεύω των πλέον ειδικών, ασφαλώς και αντικειμενικών κριτών, καθόσον βλέπουν κάθε εβδομάδα τις ομάδες και παράλληλα γνωρίζουν «εκ των έσω» την όλη κατάσταση. Ο Ολυμπιακός παίρνει, λοιπόν, υψηλό βαθμό και όλους τους επαίνους. Οπως συμβαίνει και με τον προπονητή του, τον Γιώργο Μπαρτζώκα, τον κόουτς που με τη συνεπή του εργασία επί σειρά ετών δημιούργησε κάτι τόσο ελκυστικό στο μάτι. Αυτό ακριβώς είναι. Και αυτό συνεπάγεται ο όρος «απολαυστική ομάδα». Το μπάσκετ, ο αθλητισμός γενικότερα, αφορά στον συνδυασμό πάθους για τη νίκη και ικανοποίησης. Να διασκεδάζεις οσάκις βρίσκεσαι στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός το καταφέρνει και οι πάντες το ομολογούν. Το κοινό στις εξέδρες χειροκροτεί με όσα βλέπει. Ο δε Βεζένκοφ, ας μην το κουράσουμε πολύ, είναι στις μέρες μας ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στα ευρωπαϊκά παρκέ. Ενας φόργουορντ με θαυμαστή συμμετοχή στο παιχνίδι, όχι μόνο στον τομέα των ριμπάουντ και της «βρώμικης δουλειάς» που συνήθως αρέσει στους προπονητές, αλλά στο σκοράρισμα. Η συνδρομή του φοβερή. Και όταν «γράφεις» πολλούς πόντους, δεν μπορεί, κάτι παραπάνω αξίζεις σε σύγκριση με τους… αμυντικούς!