Το κατηγορώ της εισαγγελέως της έδρας για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας άκουσε χθες η 34χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, έχοντας απέναντί της στα έδρανα της υποστήριξης της κατηγορίας τον εν διαστάσει σύζυγό της και πατέρα των παιδιών της Μάνο Δασκαλάκη.  Οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα για αναβολή της δίκης που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισής της Αλέξης Κούγιας λόγω άλλων ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεών του.

Η διαδικασία ήταν σύντομη καθώς αμέσως μετά κληρώθηκαν οι ένορκοι, οι οποίοι μαζί με τους τακτικούς δικαστές, με ισότιμη ψήφο, θα αποφασίσουν για την ενοχή ή μη της κατηγορουμένης, η οποία εξακολουθεί να αρνείται ότι έχει σχέση με τη χορήγηση της κεταμίνης, της ουσίας που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού της. Η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής, που έχει αγγίξει τις χορδές της κοινωνίας, αναμένεται να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω του μεγάλου αριθμού των μαρτύρων, οι οποίοι είναι γιατροί, νοσηλευτές και ιατροδικαστές και ξεπερνούν τους πενήντα, ενώ και η κατηγορούμενη αναμένεται να προτείνει περίπου είκοσι μάρτυρες υπεράσπισής της.

Η αυλαία της διαδικασίας αναμένεται να ανοίξει στην αυριανή συνεδρίαση, που κατ’ εξαίρεση θα ξεκινήσει στις δώδεκα το μεσημέρι, καθώς το πρωί της ίδιας ημέρας η Ρούλα Πισπιρίγκου θα απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, οπότε θα αποφασιστεί και η ποινική της μεταχείριση για τη δεύτερη εκκρεμή υπόθεση.