«Είμαι φανατικός αναγνώστης των “ΝΕΩΝ” εδώ και δεκαετίες. Δεν θα αρνηθώ πως οι περισσότεροι από εμάς που πηγαίνουμε καθημερινά στο περίπτερο για να αγοράσουμε την εφημερίδα είμαστε μεγάλοι σε ηλικία. Οι νέοι δεν έχουν τη σχέση που εμείς έχουμε με το χαρτί. Προτιμούν το Διαδίκτυο για την ενημέρωσή τους. Η ηλικία της πλειονότητας του αναγνωστικού σας κοινού, όμως, δεν σημαίνει πως αυτό δεν ενδιαφέρεται να διαβάσει πράγματα στο πνεύμα της εποχής. Θέλουμε να φρεσκάρεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα η εφημερίδα μας και να καταγράφει τις νέες τάσεις που επικρατούν», γράφει στη στήλη ο Ν.Τ.

Ο παραπάνω προβληματισμός είναι ένας που επιστρέφει διαρκώς στα γραφεία των «ΝΕΩΝ». Ολοι μας επιθυμούμε να ανανεώνεται συνεχώς το έντυπο που κρατάτε στα χέρια σας – σεβόμενο φυσικά την 90χρονη παράδοσή του. Γι’ αυτό συχνά εντάσσουμε στις σελίδες του θέματα που αποτυπώνουν τις κοινωνικές και πολιτισμικές αλλαγές οι οποίες συντελούνται εντός ελληνικών συνόρων.

Σήμερα, για παράδειγμα, ο Ν.Τ. θα έχει την ευκαιρία να διαβάσει για την παρουσία τριών Μητροπολιτών στο Instagram. Κι έτσι να πάρει μια ιδέα για το πώς οι εκπρόσωποι ενός από τους πιο συντηρητικούς θεσμούς επιχειρούν να εκσυγχρονίσουν τους τρόπους με τους οποίους αλληλεπιδρούν με την κοινωνία. Οι αναγνώστες μας, λοιπόν, μπορούν να είναι σίγουροι πως δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε να πιάσουμε τον παλμό της εποχής.