Οι περίπου 3500 φίλοι του Παναθηναϊκού που πήγαν χθες στο ΟΑΚΑ αυτή τη φορά δεν αποδοκίμασαν τους παίκτες της ομάδας τους παρά την ήττα (στην παράταση) από τη Φενέρμπαχτσε με 94-88, αλλά την τουρκική ομάδα και τους διαιτητές.

Και αυτό διότι ο Παναθηναϊκός  σε μια από τις κορυφαίες φετινές εμφανίσεις του, αρχικά… αυτοκτόνησε (με τραγική επαναφορά που ο Γκούντουριτς έκλεψε την μπάλα και ισοφάρισε με τρίποντο στο τελικό 78-78 της κανονικής περιόδου) και στη συνέχεια τον αδίκησαν κατάφορα οι διαιτητές μη δίνοντας το πεντακάθαρο φάουλ του Μπούκερ στον Πονίτκα στα 5 δευτερόλεπτα!

Ετσι οι Πράσινοι χάνοντας ένα δικό τους παιχνίδι έκαναν την 6η συνεχόμενη ήττα τους, αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών και έτσι πήγε στράφι το τρομερό ρεκόρ με τα 26 επιθετικά ριμπάουντ!

Και αυτά ίσως στην καλύτερη φετινή εμφάνιση καθώς οι Πράσινοι έπαιξαν μετά από καιρό μυαλωμένο μπάσκετ με πάθος και σχέδιο. Με έναν εκπληκτικό Ματέους Πονίτκα με τον Πολωνό να είναι μακράν mvp με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ (τα 10 επιθετικά!) ενώ λίγο έλειψε να δώσει τη νίκη με φόλοου στη λήξη. Και ενδεχομένως θα το είχε κάνει στα 5” εάν του είχε δοθεί το πεντακάθαρο φάουλ του Μπούκερ με το σκορ στο 78-78 (όσο τελείωσε η κανονική περίοδος).

Με το κλέψιμο (σε τραγική επαναφορά του Παναθηναϊκού) και το τρίποντο του Γκούντουριτς στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Εξαιρετικός για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς και ο Ντουέιν Μπέικον (27π.) που έκανε το πιο ώριμο παιχνίδι του χωρίς να εκβιάσει προσπάθειες. Πολύ καλοί και ο Λι (10π.), Γουόλτερς (11π., 4 ασιστ),  και Γκουντάιτις (9π., με 2 κρίσιμες βολές). Απλά η αδράνεια στο φινάλε στοίχισε ακριβά. Κορυφαίος ο Ντέιβις (24π.) για τη Φενέρ.