Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για τον Αρη, με τον Ιανουάριο να κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την κατάληξη της σεζόν, έστω κι αν φαντάζει ακόμα νωρίς. Δεν είναι μόνο τα δύο ματς με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, το οποίο είναι και φέτος ο μεγάλος στόχος των Κίτρινων, είναι και τα κρίσιμα ματς για το πρωτάθλημα, όπως για παράδειγμα αυτό με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ομάδα του Αλαν Πάρντιου θέλει ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα ενόψει των πλέι οφ και ήδη έχει χάσει πολύ έδαφος στη βαθμολογία. Για να καταφέρει όμως ο Αρης να μείνει ζωντανός στους στόχους του έχει ανάγκη από γκολ.

Και η αλήθεια είναι πως ο ποδοσφαιριστής ο οποίος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι για να του το δώσει πιο εύκολα από τα προηγούμενα χρόνια, δεν έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά. Εξι γκολ σε 17 ματς πρωταθλήματος δεν είναι άσχημα, αλλά δεν τα λες και καλά. Ο λόγος φυσικά για τον Αντρέ Γκρέι που στα πέντε επίσημα παιχνίδια μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ, έχει βρει δίχτυα μόλις μία φορά, στο ματς με τον Παναιτωλικό. Και αυτό είναι το κακό στην περίπτωσή του. Οτι μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει γενικά να πετύχει γκολ σε κάποιο ντέρμπι ή τέλος πάντων σημαντικό ματς. Εχει μείνει στο μηδέν με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, έχοντας χάσει μάλιστα και πέναλτι στο ντέρμπι του «Κλ. Βικελίδης» με τους Ασπρόμαυρους.

Η προσθήκη του Αμπουμπακάρ Καμαρά θα δώσει κάποιες λύσεις παραπάνω στο σκοράρισμα, με τον μαυριτανό επιθετικό να μη χρειάζεται και χρόνο προσαρμογής, αλλά ούτε αυτός είναι ο επιθετικός που έχει το εύκολο γκολ. Το έδειξε και κατά την πρώτη του θητεία στη Θεσσαλονίκη. Εξάλλου δεν είναι καθαρός επιθετικός και δεν φημιζόταν ποτέ για τη σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα. Αλλα πράγματα ελπίζει να πάρει ο Αρης από εκείνον κι ένα από αυτά ίσως είναι η απελευθέρωση του Γκρέι, σε περίπτωση που τελικά ο Πάρντιου δοκιμάσει να χρησιμοποιήσει και τους δύο στην ενδεκάδα. Οπως και να έχει πάντως, ο Αρης έχει ανάγκη από το «ξύπνημα» του Γκρέι και από τα γκολ του στα μεγάλα ματς. Γι’ αυτό και τον πληρώνει αδρά εξάλλου.