«Σε email μου, σας ανέλυα την αιτία της μεγάλης ταλαιπωρίας όσων χρειάζονται φάρμακα και δεν μπορούν να τα προμηθευτούν. Τόνιζα: κύρια αιτία είναι οι λεγόμενες παράλληλες εξαγωγές των εισαγομένων φαρμάκων!!! Οι οποίες ανέρχονται στα 400 εκατ. ευρώ!!! (νέο στοιχείο). Παράλληλα ζητούσα να επιληφθεί αρμοδίως η ΕΕ. Μπορεί όλα αυτά να μην αρέσουν στους αρμόδιους, αλλά ούτε και σε εσάς;», έγραψε στη στήλη ο τακτικός αναγνώστης Γ.Ι.Β. που είναι συνταξιούχος φαρμακοποιός.  

Το αναμφισβήτητα μεγάλο ζήτημα των ελλείψεων φαρμάκων που αντιμετωπίζει ολόκληρη η χώρα ενδιαφέρει σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας, μια κι επηρεάζει αρνητικά την καθημερινότητά τους. Γι’ αυτό δεν θα μπορούσε να μην έχει απασχολήσει ΤΑ ΝΕΑ. Η εφημερίδα έχει ήδη αφιερώσει αρκετές σελίδες τόσο στις τρέχουσες εξελίξεις – στην κατάσταση, δηλαδή, που επικρατεί στα ράφια των φαρμακείων, αλλά και στις κυβερνητικές εξαγγελίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος – όσο και σε αναλύσεις για τις αιτίες του φαινομένου, το οποίο παρατηρείται δυστυχώς σε πολλές από τις προηγμένες χώρες του πλανήτη εξαιτίας του παγκοσμιοποιημένου χαρακτήρα της βιομηχανικής παραγωγής.  

Και θα συνεχίσει να αφιερώνει χώρο στο εν λόγω θέμα της επικαιρότητας μέχρις ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Οσα στοιχεία φτάνουν στα γραφεία μας – είτε από ρεπορτάζ, είτε από ενημερωμένα μέλη του αναγνωστικού μας κοινού -, όμως, θα πρέπει προτού δημοσιευθούν στο φύλλο να ελεγχθούν και να επιβεβαιωθούν. Δεν παρουσιάζουμε ποτέ πληροφορίες ανάλογα με το αν μας αρέσουν ή όχι. Τις δημοσιοποιούμε μόνο όταν έχουν εξακριβωθεί από τη δημοσιογραφική έρευνα.