Σχολιάζοντας την προχθεσινή κηδεία, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος παρατήρησε πως «δεν βούλιαξε δα και το Σύνταγμα». Και είχε δίκιο. Μπορεί όσοι βρέθηκαν γύρω από τη Μητρόπολη να ήταν περισσότεροι απ΄ ό,τι περιμέναμε, αλλά και πάλι ήταν μια μειοψηφία. Αν μάλιστα αφαιρέσεις εκείνους που πήγαν για να δουν από κοντά τους διάφορους σελέμπριτι εστεμμένους της Εσπερίας, τότε το πλήθος σίγουρα δεν δικαιολογούσε το μέγεθος της συριζαϊκής ανησυχίας για την τύχη του πολιτεύματος.  

Κάλυψη

Το ΜέΡΑ25 έβγαλε μια ανακοίνωση για να την πέσει στα κανάλια με αφορμή την κάλυψη της κηδείας του Γλύξμπουργκ. Αυτή ήταν, υποστηρίζει, «μια προσπάθεια για μιντιακή παλιννόστηση του έκπτωτου βασιλιά μέσα από τη νέα, σύγχρονη απολυταρχία την οποία εκφράζουν τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας». Εντάξει, τον καταλαβαίνω τον Γιάνη Βαρουφάκη. Είναι κάπως δύσκολο για κάποιον που έχει πέσει θύμα της γοητείας των ιλουστρασιόν γαλλικών εντύπων να αποδεχθεί ότι στη χώρα του δεν τον θεωρούν τόσο γκλαμουράτο ώστε να του αφιερώνουν τηλεοπτικό χρόνο.

Βάση

Ο γαλάζιος Β΄ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος βγήκε στην τιβί να εξηγήσει γιατί πήγε να πει το τελευταίο αντίο στον έκπτωτο μονάρχη. Πήγε, λοιπόν, επειδή – κατά τα λεγόμενά του – θέλησε να εκφράσει τη βάση του κόμματός του. Στη δε επισήμανση ότι αυτή είναι καραμανλική, ζήτησε από τους συνομιλητές του να του επιτρέψουν να τη γνωρίζει καλύτερα. Ενδιαφέρον. Παρότι φαίνεται να την αναλύει με κάποια χρονοκαθυστέρηση, σαν να έχει μείνει στο αντιβενιζελικό «Κράτος της Θεσσαλονίκης» του Εθνικού Διχασμού.

Ταύτιση

«Σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζουμε το ΠΑΣΟΚ με τον Καμμένο. Προς Θεού!», αναφώνησε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο Σπήλιος Λιβανός. Εντάξει. Αλλά έχει περάσει μόλις ένας μήνας από τότε που ο Πρωθυπουργός έλεγε στους κεντροαριστερούς, από κοινοβουλευτικού βήματος, πως εφόσον θέλουν τη ΝΔ στην αντιπολίτευση φαντάζονται το κόμμα τους σε ρόλο «ενός σοσιαλ-Καμμένου». Μήπως αλλάζει κι η ΝΔ προεκλογική γραμμή πάνω στις μετεκλογικές συνεργασίες τόσο συχνά όσο η Χαριλάου Τρικούπη;