«Παρά τη νεοφιλελεύθερη ρητορεία σας παραμένετε η γνωστή δεξιά παράταξη, συγκεντρωτική, αυταρχική, ρουσφετολογική, άριστη στη διαφθορά, στη συγκάλυψη, στην ακρίβεια για τους πολλούς και στα υπερκέρδη για τους λίγους. Σας αναγνωρίζουν πια όλοι και όλες και περιμένουν την ώρα που θα ανοίξουν οι κάλπες», είπε από κοινοβουλευτικού βήματος η Ραλλία Χρηστίδου. Η αλήθεια είναι πως γνωρίζουν πλέον όλες τις παρατάξεις. Κι αυτό θα βγει πίσω απ’ τα παραβάν.

Μεταγραφές

Πηγές της Κουμουνδούρου ένιωσαν την ανάγκη να διαψεύσουν κατηγορηματικά ότι ο αρχηγός τους συναντήθηκε με τον Ευάγγελο Αντώναρο στο προεδρικό γραφείο της συριζαϊκής έδρας. Προς Θεού, όχι γιατί οι σύντροφοι δεν εκτιμούν τον δεύτερο, αλλά επειδή οι καραμανλικοί δεν θα άντεχαν μια μεταγραφή σαν κι αυτή. Μπα; Γιατί; Δεν τους έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το φλουρί το κωνσταντινάτο εδώ και τόσο καιρό; Θα λείψει από κανέναν;

Τρολάρισμα

Από τη μια αντιμετώπισε το τρολάρισμα με χιούμορ, διευκρινίζοντας ότι στην Ελευσίνα – που κάλεσε τους ψηφοφόρους του – τιμούν τις προβατίνες, όχι τις γουρουνοπούλες. Από την άλλη, όμως, ο Θανάσης Μπούρας δήλωσε ότι θα προσφύγει στα αρμόδια όργανα «γιατί κάποτε πρέπει να προστατεύσουμε την ορθή πληροφόρηση και τη Δημοκρατία». Το πολίτευμα κι η ενημέρωση, πάντως, δεν κινδυνεύουν από μια διαδικτυακή φάρσα. Κινδυνεύουν περισσότερο από πολιτικούς που κερνάνε για τη γιορτή τους και εκλογείς που δελεάζονται από ένα κέρασμα.

Ενέργεια

Η 42χρονη πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί τον επόμενο μήνα γιατί δεν έχει «την ενέργεια για τέσσερα ακόμη χρόνια». Μέχρι τώρα είχαμε δει πολιτικούς με υψηλά αξιώματα να βάζουν την προσωπική τους ζωή πάνω απ’ την καριέρα τους μόνο στο «Borgen». Και μεταξύ μας, όσο κι αν επαινείται απ’ όλους το θάρρος της Τζασίντα Αρντερν, εδώ μόνο οι θεατές της δανέζικης σειράς μπορεί να έρθουν σε επαφή με ένα τέτοιο υπόδειγμα. Στην ελληνική Βουλή κάποιοι συμπληρώνουν ένσημα για συνταξιοδότηση.