Οι 7 ποσοστιαίες μονάδες με τις οποίες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, γίνεται στην εκτίμηση ψήφου 36,4% για τη ΝΔ και 27,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η παγιωμένη διαφορά, δηλαδή, είναι 8,9 μονάδες. Είναι μια ακόμα από τις παρόμοιες φωτογραφίες που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις όλων των εταιρειών, σε όλες τις πρόσφατες συγκυρίες. Και παρότι υποστηρίζεται στα έντεχνα πλυντήρια όπου προσπαθούν να φιλοτεχνήσουν ένα προσωπείο κανονικότητας για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο κόμματα μειώνεται, αυτό δεν μοιάζει να συμβαίνει. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.

Κι όλα αυτά έπειτα από μια τετράχρονη διακυβέρνηση σε πολύ δύσκολες συνθήκες, με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε κρίση που εμπεριείχε μια υβριδική επίθεση στον Εβρο και μια μόνιμη απειλή από τον Ερντογάν και τους επιτελείς του, με πανδημία, με διεθνή ύφεση λόγω της πανδημίας και, στη συνέχεια, με ενεργειακή κρίση λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, και με έξαρση του πληθωρισμού.

Ο τόπος θέλει σταθερότητα, σθεναρή διακυβέρνηση – και απεχθάνεται όσους πριονίζουν την πορεία της χώρας. Οποιοι υποτιμούν αυτή την πραγματικότητα θα εκπλαγούν όταν ανοίξουν οι κάλπες.