Στα τέλη του 2022 κάτι περίεργο συνέβη στην παγκόσμια αγορά αβγών. Οι τιμές καταναλωτή για τα αβγά φυτικής προέλευσης (υπάρχουν και αυτά) έπεσαν για πρώτη φορά χαμηλότερα των «ορθόδοξων» αβγών που παράγει η κότα. Οι τιμές των τελευταίων στις ΗΠΑ – και όχι μόνο – ανέβαιναν με ρυθμό άνω του 50% όλη την περασμένη χρονιά. Το τελευταίο τρίμηνο, η αύξηση ξεπέρασε το 80%, με αποτέλεσμα πλέον τα αβγά με κέλυφος, τα γνωστά που τα σπάμε για να φτιάξουμε ομελέτα, να είναι ακριβότερα σχεδόν κατά ένα δολάριο των φυτικών (σε υγρή μορφή). Η εξέλιξη οδήγησε τα δεύτερα να κερδίσουν με ταχείς ρυθμούς μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά εις βάρος των παραδοσιακών αβγών.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ