Δύο ματς στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό, δύο με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα κι από ένα με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Συνολικά έξι παιχνίδια κόντρα στους «μεγάλους» όπου ο Αρης δεν κατάφερε να βρει δίχτυα τη φετινή σεζόν με αποτέλεσμα να χάσει τα πέντε από αυτά και να πάρει μία «λευκή» ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ σε παιχνίδι όπου ήταν καλύτερος και είχε χαμένο πέναλτι. Μία φορά έχουν καταφέρει να σκοράρουν φέτος οι Κίτρινοι σε ντέρμπι και νίκησαν. Στο 2-1 επί του Ολυμπιακού για τον πρώτο γύρο στο «Κλ. Βικελίδης» και μάλιστα με ανατροπή.

Ολα αυτά κι ενώ έρχεται η πιο κομβική εβδομάδα της σεζόν για την ομάδα του Αλαν Πάρντιου. Αύριο ο Αρης υποδέχεται τον Βόλο για το πρωτάθλημα και την Τετάρτη τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς του Κυπέλλου. Δύο «τελικοί» που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τους στόχους της χρονιάς για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Βόλος βρίσκεται έναν βαθμό πάνω από τον Αρη, οποίος αυτή τη στιγμή είναι στην έκτη θέση και εκτός Ευρώπης. Αλλα 18 ματς απομένουν μαζί με τα πλέι οφ και ασφαλώς είναι πρόωρο να γίνει τέτοια κουβέντα. Σε περίπτωση όμως που οι Κίτρινοι δεν νικήσουν, είναι δεδομένο πως θα μπουν σε μπελάδες και ακόμα μεγαλύτερη πίεση.

Και τέσσερις μέρες αργότερα έρχεται το παιχνίδι της χρονιάς, αφού το Κύπελλο είναι πάντα ο μεγάλος στόχος του Αρη. Ο Αρης που δεν σκοράρει στα ντέρμπι, θέλει τουλάχιστον ένα γκολ για παράταση και δύο για να πάρει την πρόκριση. Ευκαιρίες δημιουργεί, έχει εξάλλου και τους παίκτες για να το κάνει. Αυτό που δεν έχει είναι η αποτελεσματικότητα, γεγονός που απειλεί να του καταστρέψει μία σεζόν η οποία ξεκίνησε με πολύ μεγάλες φιλοδοξίες.