Μια ματιά στο τι συμβαίνει αυτές τις ημέρες με το πρόγραμμα των αγώνων. Για τηλεοπτικούς λόγους ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη… ευελιξία, η ρεβάνς του ΠΑΟ με τον ΠΑΟΚ μετατέθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη. Και έτσι τα δύο ντέρμπι (το άλλο είναι το Αρης – Ολυμπιακός) θα «γεμίσουν» ένα 48ωρο. Εως εδώ καλά. Οι αρμόδιοι της ομοσπονδίας δεν αφήνουν με παράπονο τον Δικέφαλο και τους Πράσινους, γιατί αυτό ήθελαν: να ετοιμαστούν μία ημέρα παραπάνω μετά το χθεσινό επίσης σημαντικό ματς που έδωσαν στη Λεωφόρο. Ασφαλώς, ως επακόλουθο, η ερχόμενη αναμέτρηση του ΠΑΟ στην Τρίπολη… μετακόμισε για τη Δευτέρα, ημέρα που θα δώσει το παιχνίδι του για το πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό. Συμπέρασμα για το συγκεκριμένο ζευγάρι: τόσο ο ΠΑΟ όσο και ο ΠΑΟΚ θα έχουν ακριβώς τις ίδιες ημέρες ξεκούρασης, οι ποδοσφαιριστές θα πάρουν τις ίδιες… ανάσες ανάμεσα στα αγωνιστικά ραντεβού.  

Τι βλέπουμε όμως αναφορικά με το άλλο ντέρμπι; Ο Αρης αγωνίστηκε το Σάββατο με τον Βόλο και ο Ολυμπιακός την Κυριακή στο Περιστέρι, έναν εξ ορισμού δύσκολο αγώνα. Και η ρεβάνς στο «Κλ. Βικελίδης» είναι για την Τετάρτη. Θα ήταν ή όχι δίκαιο να πάει και αυτό το ματς ένα 24ωρο μετά, να ξεκουραστούν παραπάνω οι Ερυθρόλευκοι, σε αρκετά μεγάλη χρονική απόσταση από το άλλο ντέρμπι, προκειμένου οι πάντες να νιώσουν ένα μίνιμουμ ίσως αποστάσεων; Χάθηκε ο κόσμος να δώσει τα παιχνίδια του ο Ολυμπιακός την Πέμπτη και τη Δευτέρα, μια ημέρα που έτσι κι αλλιώς θα περιλαμβάνει την επόμενη αγωνιστική παραπάνω ματς από την «κλασική ποδοσφαιρική» Κυριακή;

Το θέμα δεν είναι μόνον να έχουμε το μυαλό σε ορισμένες ομάδες ή τον κόσμο και πώς θα ικανοποιηθεί ο «πελάτης». Αλλά κυρίως να δίνουμε στους πάντες τη δυνατότητα να ετοιμαστούν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Γιατί, πολύ απλά, έτσι θα αποδώσουν  οι ποδοσφαιριστές καλύτερα!